Şef Usulü

Breze Kuzu İncik Nasıl Yapılır?

Breze tekniğinin amacı ve uygulama alanları nelerdir?

Breze Kuzu İncik Nasıl Yapılır?
Paylaş
  • 16B
  • 109
  • Kaydet

Bugünkü videomuzda belki daha önce hiç duymadığınız, belki de çoğunlukla yaptığınız fakat teknik olarak adını bilmediğiniz bir konuya değineceğiz. Breze tekniği.

Özellikle restoran mutfaklarında özenli ve emek dolu bir pişirme yöntemi olarak daima ön planda yer alan breze tekniğinin en önemli kısmı pişireceğiniz ürünün ocakta başlayıp fırında sonlanıyor olması ve soslu olmasıdır.

Breze tekniği genellikle taze etler, sakatatlar, salamura etler, kümes hayvanları, sebzeler üzerinde kullanılmaktadır. Amacı ise; yemeği damak tadına uygun daha sindirilebilir hale getirmek, besin zehirlenmesine yol açabilecek bakterilerden arıtarak yemeği güvenilir kılmak ve yemeğin lezzetini geliştirmektir.

Peki bu teknikle kuzu incik nasıl yapılır? Nelere dikkat edilir? Kuzu incik tarifinin püf noktaları nelerdir?

Hepsi ve daha fazlasını değerli eğitmen şefimiz Fehmi Samancı’dan öğrenebilirsiniz.

Hiç vakit kaybetmeden videomuza bir tıkla ulaşın ve deneyimlerinize deneyim, bilgilerinize bilgi katın!

*Yüklediğimiz tüm içeriklerden anında haberdar olmak için Kısık Ateş TV kanalımıza abone olup bildirimlerinizi açmayı unutmayın.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Şef Usulü Pratik Bilgiler

Erkan Kıyıcıoğlu
Erkan Kıyıcıoğlu
Yiyecek ve İçecek Hizmetleri Öğretmeni
Yemek Pişirme Teknikleri - 101

Malzemeye saygı ve teknikte mükemmellik, yemek kalitesini en üst seviyelere taşır. Peki bu nasıl yapılır?

322B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Et Marinasyonu

Et Marinasyonu

08 Nisan 2018

Etin marine edilmesi yani etin yumuşatılması kültürler arası farklı uygulanan bir et hazırlama yöntemidir. Daha fazlası için tıklayın!

26B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Yemek Menünüzü En İyi Şekilde Nasıl Hazırlarsınız?

Bir menü hazırlamanın ince detayları!

20B Görüntüleme