Şefim Benim
Şefim Benim

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.

20 gün önce

⚘Hünkar Beğendi⚘

👨‍👩‍👧‍👧KAÇ
KİŞİLİK

👨‍👩‍👧‍👧4 kişilik

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧1 saat

🕧PİŞİRME
SÜRESİ

🕧1 saat

⚘Hünkar Beğendi Tarifi İçin Malzemeler

Et için:⚘

⚘600 gram kuzu but (arzuya göre dana eti)

⚘2 adet orta boy kuru soğan

⚘4 diş sarımsak

⚘3 yemek kaşığı zeytinyağı

⚘3 adet orta boy domates

⚘1 yemek kaşığı domates salçası

⚘2 su bardağı sıcak su

⚘1 çay kaşığı tuz

⚘Beğendi için:⚘

⚘4 adet orta boy patlıcan

⚘1,5 su bardağı süt

⚘1,5 yemek kaşığı un

⚘1 yemek kaşığı tereyağı

⚘1/2 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri

⚘1 çay kaşığı tuz

⚘1 çay kaşığı taze çekilmiş tane karabiber

⚘Hünkar Beğendi Tarifi Nasıl Yapılır?⚘

⚘4 adet orta boy patlıcana bıçakla delikler açın vefırın tepsisine alın. 200 derecede yaklaşık 20 dakika fırınlayın.

⚘Fırınlanmış patlıcanları bir kaba alın ve kabuklarının kolay soyulması için üzerini streçleyip, 15 dakika kadar bekledikten sonra kabukları soyun.

⚘Bir tavada 3 yemek kaşığı zeytinyağını kızdırın. 2 adet yemeklik doğranmış kuru soğanı da üzerine ilave edip pembeleşinceye kadar kavurun.

⚘4 diş doğranmış sarımsağı da üzerine ekledikten sonra 600 gram kuşbaşı dana veya kuzu etini ilave edin.

⚘Etler suyunu salıp çekene kadar pişmeye bırakın. 1 yemek kaşığı domates salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 3 adet soyulmuş, doğranmış domates ekleyin.

⚘2 su bardağı sıcak su ekleyip etler yumuşayana kadar pişmeye bırakın.

⚘Şimdi de beğendiyi hazırlayalım. 1 yemek kaşığı tereyağını bir tavada eritin. 1,5 yemek kaşığı unu üzerine ilave edip kokusu çıkana kadar kavurun.

⚘Üzerine fırınladığınız ve kabuklarını soyduğunuz patlıcanları ekleyin.1,5 su bardağı sütü de üzerine yavaş yavaş ilave edin ve sürekli olarak karıştırın. 1'er çay kaşığı tuz ve karabiberi de ekleyin.

⚘Sonra son olarak yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri ekleyin ve karıştırıp ocaktan alın.

⚘Beğendinin üzerine yumuşacık pişmiş etleri serpiştirin ve servis edin, afiyet olsun

user feed images
23 gün önce

⚘Görünümüne Hayran Kalacağınız: Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi⚘

⚘Oldukça pratik ve sağlıklı bir tatlı alternatifi arayanlara, enfes bir tarif ile geliyoruz. Hazırladıktan sonra görünümüne hayran kalacağınız enfes bir tatlı olacak. Karşınızda: Böğürtlen soslu yulaflı muhallebi tarifi.

👨‍👩‍👧‍👧KAÇ
KİŞİLİK

👨‍👩‍👧3 kişilik

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧15 dakika

PİŞİRME
🕧SÜRESİ

🕧15 dakika

⚘Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi İçin Malzemeler

⚘Muhallebi için:⚘

⚘3 yemek kaşığı yulaf ezmesi

⚘2 su bardağı süt

⚘2 yemek kaşığı bal

⚘Böğürtlen sosu için:

⚘300 gram böğürtlen

⚘2 yemek kaşığı toz şeker

⚘Böğürtlen Soslu Yulaflı Muhallebi Tarifi Nasıl Yapılır?

⚘Yulafları blenderla çekip küçük parçalar haline getirin.

⚘Sütü ve çektiğiniz yulafları tencere alıp orta ateşte karıştırarak muhallebi kıvamına gelene dek pişirin.

⚘Kıvam alan muhallebiyi 5-6 dakika soğumaya bırakın. Ardından 2 kaşık balı ekleyip iyice karıştırın.

⚘Böğürtlenleri yıkadıktan sonra iyice suyunu süzün, tencereye alın. Üzerine toz şekeri serpin.

⚘Kendi suyuyla 10 dakika kaynasın, tanelerin ezilmemesine dikkat edin. Hafif soğumaya bırakın.

⚘İkui ürünün de hafif ılımasıyla tabaklamaya geçebilirsiniz. Afiyet olsun.

user feed images
23 gün önce

⚘Lavaşın İçinde Bir Lezzet Hazinesi: Etli Wrap Tarifi⚘

🕧KAÇ
KİŞİLİK

🕧1 porsiyon

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧10 dakika

🕧PİŞİRME
SÜRESİ

🕧10 dakika

⚘Malzemeler⚘

⚘100 gram

dana bonfile

(şerit kesilmiş)

⚘2 yaprak

marul

⚘1 adet

salatalık

(ince dilimlenmiş)

⚘1 adet

domates

(ince dilimlenmiş)

⚘1/2 adet

kırmızı soğan

(ince, piyazlık doğranmış)

⚘1 adet

renkli dolmalık biber

(arzuya göre, jülyen doğranmış)

⚘1 yemek kaşığı

sıvı yağ

⚘1 adet

lavaş

⚘Sosu İçin:⚘

⚘1,5 yemek kaşığı

yoğurt

⚘1 diş

sarımsak

(ezilmiş)

⚘1 çay kaşığı

kekik

⚘1 tatlı kaşığı

mayonez

⚘Nasıl Yapılır?⚘

⚘Tavayı ocağa alın ve hafif duman çıkana kadar ısıtın. Şeritler halinde kestiğiniz bonfileleri 1 yemek kaşığı sıvı yağ ile birlikte soteleyin.

⚘Etler suyunu salıp çektikten sonra üzerine soğan ve renkli dolmalık biberlerden ekleyin ve sotelemeye devam edin. Biberler ve soğanlar da sotelendikten sonra ocaktan alın.

⚘Bir kasede mayonez, yoğurt, sarımsak ve kekiği karıştırın.

⚘Hazırladığınız sosu lavaşın üzerine 1 yemek kaşığı olacak şekilde yayın.

⚘Yıkayıp kuruttuğunuz marulu, ince dilimlenmiş salatalığı ve domatesi lavaşın üzerine güzelce dizin.

⚘Sotelenmiş olan et ve sebzeleri de üzerine ekleyin ve lavaşı çevirerek dürüm haline getirin. Etli wrapiniz hazır, afiyet olsun!

⚘Servis Önerisi⚘

⚘Etli wrapin içerisindeki malzemelerden dilediğinizi çıkarabilir veya ekleyebilirsiniz. Turşu da bu dürüme çok yakışacaktır

user feed images
24 gün önce

⚘Tortilla ekmekleri arasına saklı bir Meksika lezzeti olan Quesadilla’nın pek çok alternatifi var. Kendisi sebze, bonfile eti, tavuk ve deniz ürününü seviyor. Kaşar peyniri ile karşı konulmaz bir hale geliyor.

⚘Quesadilla’yı özel kılan bir diğer etmen servis edildiği sosları. Genel olarak süzme yoğurt ve kremanın çırpılmasından hazırlanan ekşi krema sosu, chili thai ve guacamole sos ile servis edilen yemek tam bir hafta sonu lezzeti.

🕧KAÇ
KİŞİLİK

🕧2 adet

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧20 dakika

🕧PİŞİRME
SÜRESİ

🕧25 dakika

⚘Malzemeler

⚘4 adet

⚘tortilla ekmeği

⚘250 gram

⚘fileto tavuk göğsü

⚘2 yemek kaşığı

⚘zeytinyağı

⚘1 adet

⚘orta boy kuru soğan

⚘100 gram

⚘mantar

⚘1 adet

⚘dolmalık kırmızı biber

⚘1 adet

dolmalık sarı biber

⚘100 gram

rendelenmiş kaşar peyniri

⚘1/4 demet

maydanoz

⚘1/2 çay kaşığı

⚘cajun baharatı

⚘1/2 çay kaşığı

⚘tuz

⚘1/4 çay kaşığı

⚘karabiber

⚘Servisi için:⚘

⚘2 yemek kaşığı

ekşi krema sosu

⚘2 yemek kaşığı

⚘chili thai sosu

⚘Püf Noktası⚘

⚘Tüm malzemelerin jülyen (uzun-ince şeritler halinde) doğranması görsellik ve eşit sürede pişmeleri için önem taşımaktadır.

⚘Pişirme Önerisi⚘

⚘Cajun baharatı yerine kırmızı toz biber kullanmayı tercih edebilir, arzuya göre etli olarak da hazırlayabilirsiniz.

⚘Nasıl Yapılır?⚘

⚘Meksika lezzetinin tavuklu iç harcını hazırlamak için; orta boy kuru soğanı piyazlık doğrayın. Ortadan ikiye kesip, çekirdeklerini çıkardığınız dolmalık renkli biberleri uzun ince şeritler halinde kesin.

⚘Üzerlerini nemli bir bez ile temizlediğiniz mantarları ince ince doğrayın. Fileto tavuk göğüs etini, sebzelerle uyumlu olacak şekilde dilimleyin.

⚘Zeytinyağını mümkünse wok tavada kızdırın. Piyazlık doğradığınız soğanları, kızgın yağda hafif bir renk alana kadar arzu ederseniz bir adet kesme şeker ilavesiyle soteleyin.

⚘Aralarda karıştırıp, sırasıyla; doğranmış fileto tavuk göğsü, renkli biberler ve mantarları ekledikten sonra tüm malzemeyi yüksek ateşte sotelemeyi sürdürün.

⚘Lezzet vermesi için cajun baharatı, tuz ve karabiberi katın. Tavuklu harcınız hazır. Hazırladığınız harcı göz kararı iki eşit parçaya bölün. Maydanozları incecik kıyın.

⚘Tortilla ekmeklerinden bir tanesini teflon bir tavaya alın. Üzerine tavuklu harcın yarısını eşit olarak paylaştırın. Kıyılmış maydanozun ve rendelenmiş kaşar peynirinin yarısını üzerine serpiştirdikten sonra diğer bir tortilla ekmeğini üzerine kapatın.

⚘Ekmeklerin arasında kalan kaşar peyniri, lezzet vermenin yanı sıra tüm malzemeyi birbirine bağlayıp, ekmeklerin dağılmasını engelleyecek. İşin sırrı burada yatıyor.

⚘Tortillayı geniş bir servis tabağı yardımıyla ters çevirerek, arkalı önlü renk alana kadar, orta ısıda pişirin. Diğer tortilla ekmekleri ve iç harç için de aynı işlemi tekrarlayın.

⚘Keskin bir bıçak yardımıyla dilimlediğiniz Quesadilla’yı scak sıcak bekletmeden servis yapın, sevdiklerinizle paylaşın.

user feed images
bir ay önce

⚘Arap Mutfağı Şahanesi: Harissa Sos Tarifi⚘

⚘Fas, Cezayir, Tunus, Suriye ve birçok Arap ülkesinde sevilerek tüketilen bir sos türüdür harissa. Hatta ta oralardan kalkıp gelip, ülkemizin Akdeniz bölgesindeki bazı yemeklerin de içine girmiştir. İsmi ''sıcak ve acı'' anlamına gelen ''har'' kelimesinden gelir. Ana malzemeleri de bu kelime kökünün anlamı tam anlamıyla karşılıyor diyebiliriz.

⚘İçinde kırmızı biber, kimyon tohumu ve Frenk kimyonu mevcut. Frenk kimyonu, mide dostu olarak bilinen, ezilerek şifa niyetine tüketilen bir çeşit tohum aslında. Özellikle Orta Doğu ve Asya mutfağında birçok tarifte kullanılıyor. Harissa sosa tadını tuzunu veren en önemli baharatlardan da biri.

⚘Harissa sosu; tüm et ve tavuk yemeklerinde, bazı balık etleriyle, makarna soslarıyla, sandviçlerinizde kullanabilirsiniz. Hatta ekmeğin üzerine sürüp sürüp afiyetle de yiyebilirsiniz.

KAÇ
KİŞİLİK

1 büyük kavanoz

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧35 dakika

🕧PİŞİRME
SÜRESİ

⚘Harissa Sos Tarifi İçin Malzemeler⚘

⚘2 adet kapya biber(ya da tatlı kırmızı biber)

⚘5 adet kurutulmuş chili biberi

⚘1 yemek kaşığı kimyon tohumu

⚘5 adet dövülmüş sarımsak

⚘2 çay kaşığı frenk kimyonu

⚘1/3 su bardağı domates salçası

⚘1/3 su bardağı biber salçası

⚘1/2 su bardağı zeytinyağı

⚘2 çay kaşığı karabiber

⚘1 çay kaşığı tuz

⚘Harissa Sos Tarifinin Püf Noktası⚘

⚘Frenk kimyonu ve kimyon tohumu aktarlardan satın alabileceğiniz baharat çeşitleri. Bulamazsanız tarifinizi 1 yemek kaşığı kadar kimyon ile de deneyebilirsiniz. Ancak aynı tat ve kıvamı elde etmeniz bir tık zor olacaktır. Dilerseniz acı miktarını arttırıp azaltabilirsiniz. İçine toz kırmızı biber de ilave edebilirsiniz.

⚘Harissa Sos Tarifi Nasıl Yapılır?⚘

⚘Kapya biberleri iyice yıkayın ve 200 derecede ısıtılmış fırında, ocakta ya da mangal üzerinde közleyin.

⚘Közlenmiş biberlerin tohum ve sap kısımlarını çıkarın. Kabuklarını soyun ve minik parçalar halinde doğrayın.

⚘Kurutulmuş biberleri bir kasenin içine alın ve sıcak suda yaklaşık 10 dakika kadar bekleterek yumuşamalarını sağlayın.

⚘Biberlerini sudan çıkarın ve minik parçalar halinde doğrayın.

⚘Baharatları bir tavanın içinde karıştırarak sote edin. Kokuları iyice ortaya çıktığında ateşten alın.

⚘Baharatları rondonun içine alın ve toz haline gelene kadar çekin.

⚘Üzerine kurutulmuş biberleri ilave edin ve iyice çekin.

⚘Bu karışımın üzerine közlenmiş biber, domates ve biber salçası, dövülmüş sarımsakları da ekleyerek güzelce karıştırın.

⚘Bu aşamada zeytinyağının 1/4'ünü içine ekleyin ve homojen bir kıvam elde edene kadar karıştırın.

⚘Ardından tuz ve zeytinyağının geriye kalanını ekleyerek karıştırmaya devam edin. Tüm malzemeler bütünleştiğinde bir kavanozun içine alın ve afiyetle tüketin. Sosunuzu ağzı kapalı bir kavanozun içinde uzun süre muhafaza edebilirsiniz.

user feed images
bir ay önce

KAÇ
KİŞİLİK

1 küçük boy kavanoz

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧25 dakika

🕧PİŞİRME
SÜRESİ

0 dakika

⚘Aioli Sos Tarifi İçin Malzemeler⚘

⚘2 diş sarımsak

⚘1 adet büyük boy yumurta sarısı

⚘1 çay kaşığı deniz tuzu

⚘1 tatlı kaşığı dijon hardalı

⚘250 ml. sızma zeytinyağı

⚘1 yemek kaşığı limon suyu

⚘1 çay kaşığı taze çekilmiş karabiber

⚘Aioli Sos Tarifinin Püf Noktası⚘

⚘Ekleyeceğiniz zeytinyağının iyi kalite bir zeytinyağı olmasına özen gösterin. Yumurta sarısının büyüklüğüne göre sosunuz daha az ya da daha fazla zeytinyağına ihtiyaç duyabilir. İlave edeceğiniz zeytinyağını çok minik miktarlarda eklemeye özen gösterin. Çırpma telini eğer kol gücünüze güveniyorsanız kullanın. Çünkü sosu sürekli çırpmanız gerecektir. El blenderı kullanacaksanız; orta ayarında çırpma işlemini gerçekleştirin. Yüksek ya da düşük ayarda çırptığınızda dilediğiniz kıvamı elde edemeyebilirsiniz. Dilerseniz sosun içindeki sarımsak miktarını arttırabilir, hardal kullanmadan da hazırlayabilirsiniz.

⚘Aioli Sos Tarifi Nasıl Yapılır?⚘

⚘Sarımsakların kabuklarını soyun.

⚘Bir kabın içine karabiber, sarımsak ve deniz tuzunu alıp, sarımsakları iyice ezin. Aromasını ortaya çıkarın.

⚘Ayrı bir kabın içine yumurta sarısını, limon ve dijon hardalını alın. Çırpma teli ya da el blenderı yardımıyla çırpmaya başlayın.

⚘Çırpma işlemine devam ederken zeytinyağlarını çok küçük miktarlarda hatta mümkünse damla damla yedirin.

⚘Karışımda kesilmeler olduğunu farkettiğiniz anda zeytinyağı eklemeyi bırakın. Toparlanana kadar çırpın.

⚘Kıvam aldığında çırpma işlemini bırakın. İçerisine ezilmiş sarımsakları ilave edin.

⚘Bu şekilde bir miktar daha karıştırın. Bu aşamada kıvamı size çok sert geldiyse 2 yemek kaşığı kadar sıcak suyu yine damla damla ekleyin ve inceltin.

⚘Tuz eklemek istiyorsanız bu aşamada ilave edin.

⚘Bir kabın içine alın ve kapatarak dinlenmeye bırakın.

⚘Dinlendirdikten sonra afiyetle tüketin.

user feed images
2 ay önce

KAÇ
KİŞİLİK

4 kişilik

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧10 dakika

🕧PİŞİRME
SÜRESİ

🕧15 dakika

⚘Malzemeler⚘

⚘500 gram

⚘tavuk göğsü

⚘1 çay kaşığı

⚘tuz

⚘1 çay kaşığı

⚘karabiber

⚘1 çay kaşığı

⚘toz kırmızı biber

⚘1 çay kaşığı

⚘köri

⚘1 çay kaşığı

⚘kekik

⚘3 diş

⚘sarımsak

⚘(ezilmiş)

⚘Kaplaması İçin:⚘

⚘1 şişe

⚘maden suyu (200 ml.)

⚘(soda)

⚘5 yemek kaşığı

⚘un

⚘1 çay kaşığı

⚘karbonat

⚘1 adet

⚘yumurta

⚘1 çay kaşığı

⚘tuz

⚘Kızartmak İçin:

⚘1,5 su bardağı

⚘sıvı yağ

⚘Püf Noktası

⚘Tavukları kaplayacağınız unlu harcın mutlaka soğuk olmasına dikkat edin.

⚘Nasıl Yapılır?⚘

⚘Tavuk göğüslerini şerit halinde kesin ve bir kabın içerisinde sarımsak, tuz, karabiber, toz, kırmızı biber, köri ve kekik ile harmanlayın. Baharatların tavuk göğüslerinin her yerine geldiğinden emin olun. Bu şekilde buzdolabında 15 dakika kadar bekletin.

⚘Tavada sıvı yağı kızdırın.⚘

⚘Ayrı bir derin kapta un, karbonat, yumurta, tuz ve soğuk sodayı pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.

⚘Buzdolabında baharatlarla birlikte harmanladığınız tavukları, soğuk unlu harcın içerisine aktarın ve her yerini bu harç ile kaplayın.

⚘Kızdırmış olduğunuz yağın içerisinde tavukları iki parti olacak şekilde kızartın. Altın rengini aldığında tavukları süzdürerek havlu kağıdın üzerine alın ve sıcak olarak servis edin.⚘⚘

user feed images
2 ay önce

KAÇ
KİŞİLİK

1 kavanoz

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧20 dakika

🕧PİŞİRME
SÜRESİ

🕧20 dakika

⚘Malzemeler⚘

⚘20 adet

⚘arpacık soğan

⚘5 diş

⚘sarımsak

⚘100 ml.

⚘zeytinyağı

⚘1 yemek kaşığı

⚘kimyon tohumu

⚘1 yemek kaşığı

⚘kişniş tohumu

⚘1,5 su bardağı

⚘domates püresi

⚘1 yemek kaşığı

⚘pul biber

⚘2 yemek kaşığı

⚘taze sıkılmış limon suyu

⚘3 yemek kaşığı

⚘pekmez (arzuya göre esmer şeker)

⚘1 çay kaşığı

⚘rendelenmiş taze zencefil

⚘4 yemek kaşığı

⚘kırmızı şarap sirkesi

⚘1/2 su bardağı

⚘et suyu

⚘1/2 çay kaşığı

⚘taze çekilmiş tane karabiber

⚘1 çay kaşığı

⚘tuz

⚘Püf Noktası⚘

⚘Arpacık soğanları, kabuklarını kolaylıkla soyabilmek için kısa bir süre ılık suda bekletin.Sosun kıvamını ayarlamak için et suyunun miktarını azaltıp arttırabilirsiniz.

⚘Pişirme Önerisi⚘

⚘Tavada ısıtılan kuru baharatların hafif bir is tadı vereceği sosa arzuya göre taze kekik yaprakları ve Worcestershire sosu ekleyebilir, domates püresi yerine iyice çektirilmiş ev yapımı domates sos da kullanabilirsiniz.

⚘Nasıl Yapılır?⚘

⚘Kabuğunu soyduğunuz arpacık soğan ve sarımsakları küçük parçalar halinde doğrayın.

⚘Kimyon ve kişniş tohumlarını kalın tabanlı bir tavada, yüksek ısıda kısa bir süre kavurun. Tatlarının ortaya çıkmasını ve sosa hafif bir is tadının hakim olmasını sağlayın.

⚘Kavrulmuş baharatları bir kenara alıp aynı tavaya zeytinyağını aktarın. Doğranmış soğan ve sarımsakları yüksek ısıda kavurmaya başlayın.

⚘Rendelenmiş taze zencefili katıp kavurma işlemini sürdürün. Tercihen ev yapımı domates sosu ekleyip kısık ateşte kaynamaya bırakın.

⚘Acı-tatlı ve ekşi tat dengesini sağlamak için; pul biber, tuz, taze çekilmiş tane karabiber, limon suyu ve pekmez ilave ettiğiniz sos karışımını karıştırın.

⚘Kırmızı şarap sirkesi ve et suyunu ekledikten sonra kısık ateşte 15 dakika kadar kaynatın. Rondodan geçirdiğiniz sosu ızgara et ve tavuk ürünlerinin yanında tamamlayıcı bir tat olarak servis edin, tariflerde kullanın⚘⚘

user feed images

🕧HAZIRLAMA
SÜRESİ

🕧15 dakika

🕧PİŞİRME
SÜRESİ

🕧5 dakika

⚘Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi İçin Malzemeler⚘

⚘2 büyük demet taze fesleğen

⚘150 gram parmesan peyniri

⚘100 gram çam fıstığı (cevizde kulanılabilir)

⚘2 su bardağı zeytinyağı

⚘5 diş sarımsak

⚘1/4 çay kaşığı tuz

⚘Ev Yapımı Pesto Sos Tarifinin Püf Noktası⚘

⚘Biraz daha emek isteyen bir yöntem ancak pesto sosun aromasının daha kuvvetli, kıvamının daha yoğun olmasını istiyorsanız mutfak robotu yerine tüm malzemeleri sırasıyla havanda dövün.Buzdolabında kapağı kapalı kavanozda, derin dondurucuda üzeri kapalı buzluklarda porsiyon olarak kullanmak üzere saklayabilirsiniz.Zeytinyağını azar azar ekleyin ve kıvam alana kadar karıştırın.

⚘Ev Yapımı Pesto Sos Tarifinin Pişirme Önerisi⚘

⚘Çam fıstığının yanı sıra yağsız tavada hafif bir şekilde kavurduğunuz ceviz içi ve kaju da kullanabilirsiniz.

⚘Ev Yapımı Pesto Sos Tarifi Nasıl Yapılır?

⚘Yaprak yaprak ayıklayıp, bol suda yıkadığınız fesleğenleri kuruladıktan sonra incecik kıyın.

⚘Çıtırlık kazanması ve aromasının daha yoğun hissedilmesi için çam fıstıklarını yağsız tavada 2-3 dakika kadar kavurun.

⚘Parmesan peynirini rendenin ince tarafıyla rendeleyin. Sarımsakları ayıkladıktan sonra tuz ilavesi ile bir havanda dövün.

⚘Ezilmiş sarımsakları, kavrulmuş çam fıstıkları ve kıyılmış fesleğen yaprakları ile mutfak robotunda püre haline getirin.

⚘Rendelenmiş parmesan peyniri ve zeytinyağını azar azar ekleyip karıştırma işlemini sürdürün.

⚘Hazır durumda olan pesto sosu, yemek hazırlamaya vakit olmadığında bile domates, peynir, ekmek dilimi üzerinde sakınmadan kullanmak üzere buzdolabında saklayın. Sevdiklerinizle paylaşın.⚘

user feed images
2 ay önce

⚘Taze Sarımsaklı Sos Tarifi İçin Malzemeler

⚘1 demet fesleğen

⚘1/4 demet taze nane

⚘1/3 demet taze sarımsak

⚘1/2 kase süzme yoğurt

⚘1,5 çay bardağı zeytinyağı

⚘1 su bardağı ceviz içi

⚘1 çay kaşığı tuz

⚘Taze Sarımsaklı Sos Tarifi Nasıl Yapılır?⚘

⚘Taze sarımsakları güzelce yıkayıp, yeşil kısımlarını minik minik doğrayın. Sarımsaklarından da 3-4 diş kadarını ezin.

⚘Fesleğenleri ve taze naneyi saplarından ayıklayın.

⚘Fesleğen, taze sarımsak sapları, sarımsak ve cevizleri rondonun içerisine alın.

⚘Güzelce çektikten sonra içerisine süzme yoğurt ve tuz ilave edin ve tekrar çalıştırın.

⚘Azar azar zeytinyağı ilave edin. Tok kıvamlı bir sos elde ettiğinizde rondoyu durdurun. Hazırladığınız sosu bir kavanozun içine aktarın. Dilediğiniz salatanın üzerine kullanabileceğiniz gibi yemeklerinizin yanına sos olarak da tüketebilirsiniz. Afiyet olsun⚘⚘⚘.

Taze Sarımsaklı Sos Tarifinin Servis Önerisi

Hazırladığınız sosu et yemeklerinizin yanında, patates kızartması ya da fırınlanmış sebzelerinizin yanında ya da salata sosu olarak kullanabilirsiniz.

user feed images