Serkan Çakır
Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi
Uzmana Sor

Soru Sormak İçin Üye Olmalısın

Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.

17 Nisan 2021

Kullandığınız bıçakların markasını öğrenebilirmiyim

Merhaba, Kısık Ateş şef bıçakları kullanıyorum. Sizler de kısık ateş dükkan web sitesi üzerinden temin edebilirsiniz.

Serkan ÇakırGastroTire Restoran Kurucu Şefi
24 Şubat 2021

Çok Teşekkür ederim Allah Razı olsun

Rica ederim.

Serkan ÇakırGastroTire Restoran Kurucu Şefi
28 Ocak 2021

Merhaba Serkan Bey,Türkiye’de organik krema bulmak mümkün müdür? Teşekkür ederim.

Merhaba Bedia Hanım...Kısık Ateş'in böyle bir soru-cevap özelliğinden yeni haberim olduğu için mesajınıza ancak dönüş yapabiliyorum. Ancak ne yazık ki Türkiye'de organik krema olup olmadığıyla ilgili bir bilgim yok...Selamlar, sevgiler.

Serkan ÇakırGastroTire Restoran Kurucu Şefi
12 Şubat 2021

Merhaba size bir sorum olacaktı ben 15 yaşındayım ve hayalimdeki meslek aşçılık ama nasıl olacağım hakkında hiç bir bilgim yok bana yardımcı olabilirmisiniz ? Teşekkürler

Merhaba Sami...Çok güzel bir yaştasın. Önünde bu kararın doğru bir karar olup olmadığını gözlemleyebilmek için vaktin var. Bana kalırsa ilk olarak bu mesleğin getirdiği yaşam şartlarını tecrübe etmende fayda var. Bunu, okulunun tatil olduğu sürelerde, yaşadığın yerdeki bir restoran-otel mutfağında gönüllü olarak çalışarak yapabilirsin. Bu bir esnaf lokantası da olabilir, kebapçı da olabilir. Geleceğinle ilgili bu planlarını oradaki ustalara anlatıp, bunu tecrübe etmek istediğini söylediklerinde eminim ki sana yardımcı olacaklardır. Bu sürecin sonunda fikirlerin ve hayallerinde değişiklik olmazsa, nasıl bir yol izleyeceğin konusunda da seve seve yardım edebilirim...Başarı dileklerimle...Selamlar, sevgiler.

Serkan ÇakırGastroTire Restoran Kurucu Şefi
12 Şubat 2021

Merhaba bir poğaça yapmanın püf noktaları nelerdir ?

Merhaba Zeynep Hanım,..Kısık Ateş'in soru kısmından yeni haberdar olduğum için size ancak cevap yazabiliyorum...Poğaça yaparken, kullanılan dolgu malzemesine nazaran hamur hep daha dikkat çekicidir. Bana kalırsa bu konudaki en önemli husus da mayalama işlemi. Uygun bir şekilde mayalanmış bir hamur, uygun ve homojen bir ısıda pişirildiği zaman kötü bir sonuç çıkabileceğini düşünmüyorum. Elbette Pastacılık-Ekmekcilik konularına yoğunlaşmış şef arkadaşlarımızın eminim ki size verebileceği birçok püf noktası daha vardır...Selamlar, sevgiler.

Serkan ÇakırGastroTire Restoran Kurucu Şefi