Süleyman Demirel
Süleyman Demirel
Executive Chef

Hakkında

Hatay yöresel mutfağı-Unesco Hatay Gastronomi Evi / Executive Chef


İş Deneyimleri

Unesco Hatay Gastronomi Evi - Executive ChefMart 2019

Okul Bilgileri

Gaziantep Üniversitesi - AşçılıkHaziran 2010- Eylül 2012
Süleyman Demirel
Süleyman Demirel
Executive Chef
4 yıl önce

FİRİK PİLAVI
1 kg firik
500 gr nohut
1 adet İlikli kemik
1 paket tel şehriye
300 gr tereyağı
Tuz
Karabiber

Hazırlanışı ;
İlikli kemiği kaynamaya bırakın, ara ara köpüğünü alın. Bir gece önceden ıslatılmış olan nohutu ekleyin. İlikli su hazır olunca süzün ve nohutları ayırın. Tencereye tereyağını koyup eritin. Tel şehriyeleri kavurun. Firiği ayıklayıp ekleyin. 1 e 3 olacak şekilde İlikli suyu ekleyin, haşlanmış nohutları tuzu karabiberi ekleyip kapağını kapatın. Çok kısık ateşte ara sıra karıştırarak pişirin.
Afiyet olsun

user feed images
Süleyman Demirel
Süleyman Demirel
Executive Chef
4 yıl önce

Pirzolalı Yaprak Sarması
750 gr asma yaprağı
500 gr kuzu pirzola
300 gr pirinç
150 gr kıyma
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı yeni bahar
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kuru nane
1 yemek kaşığı koruk ekşisi
1 yemek kaşığı nar ekşisi
2 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı biber salçası
100 gr tereyağı
Hazırlanışı ;
Tencerenin en altına 1 kat asma yaprağı dizin, üzerine pirzolaları kemikleri merkeze bakacak şekilde yerleştirin. Harcı için bütün malzemeleri bir kaba alın ve yoğurun. Yaprakları teker teker açın, yeterli miktarda harç koyarak sarın. Pirzolaların üzerine sarmal şekilde dizin. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. Biz ağırlık vermesi ve yapının bozulmaması adına antakyada çömlekten dolma
taşı kullanıyoruz. Bunu sarmaların en üstüne koyuyoruz. Sizde yoksa porselen bir tabak üzerine ısıya dayanıklı su dolu bir kap kullanabilirsiniz. Üzerini geçecek kadar su ekleyin. 1 saat kadarorta ateşte pişirin.
Afiyet olsun

user feed images