add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcomment-question-outlinecomment-write-outlinecookieediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpicturequestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Apfelstrudel

Avusturya mutfağından muheteşem bir tatlı Apfelstrudel tarifi.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlılar
Fırın
Apfelstrudel

Malzeme Listesi

100 ml su
20 g Pınar Tereyağ
Pınar Ürünü
1 adet yumurta
250 g un
2 g tuz
1 kg elma
80 g toz şeker
10 g sultani üzüm
40 g ceviz (iri dövülmüş)
1 g tarçın
1 adet limon kabuğu rendesi

Nasıl Yapılır?

  • Un dışındaki bütün malzemeyi karıştırdıktan sonra unu yavaş yavaş katarak, hamuru tutuyoruz.
  • Hamur elimize yapışmayacak hale gelince bir top haline getirip, üzerine ısıtılmış bir metal kap çevirip, yarım saat dinlenmeye bırakıyoruz.
  • Bu süre içinde elmalı harcı hazırlıyoruz. Birçok tarifte elmaların küp küp kesilmesi gerektiği ile karşılaşabilirsiniz. Ancak okumuş olduğum Avusturya’nın eski pasta tarifleri kitaplarında elmaların ince cips şeklinde kesilmesinin daha doğru olacağını yazıyor. Benim tecrübelerim de bunu doğruluyor, çünkü bu şekilde kesilen elmalar hamuru delmiyorlar.
  • Yaklaşık büyük fırın tepsimize sığacak büyüklükte ( 40cm.x 60 cm. veya 50cm.x70 cm.) açtığımız hamurların her birini unlanmış mutfak peçetelerinin üzerine seriyoruz.
  • Üzerlerine önce erimiş tereyağı sürüyoruz, sonrabir kaşık tereyağında pembeleştirdiğimiz galeta ununu serpiyoruz ki hamurumuz yırtılmasın. Ardından elma içimizi hamurların üzerine eşit olarak dağıtıyoruz.
  • Her bir hamuru mutfak peçetelerinin yardımıyla rulo halinde katladıktan sonra üzerlerine tekrar yağ sürüyoruz. Bu işlemi yaparken hamurun uzun tarafının iki yanında 2 şer parmak kadar boşluk bırakıyoruz ve rulo haline gelen hamurun kenarlarını üst üste getirerek iyice sıkıştırıyoruz.
  • 180 dereceye ısıtılmış fırında 45 dakika, hamur iyice kızarana kadar pişiriyoruz.
  • Fırından çıkmadan önce, son 15 dakika kala hamurun üzerine biraz daha tereyağı sürüyoruz.
  • Fırını söndürdükten sonra 10- 15 dakika fırının kapağı açık olarak bekletiyoruz.
  • Elmalı Strudelin üzerine pudra şekeri serptikten sonraılık veya soğuk olarak yanında krema veya vanilyalı dondurma ile servis yapıyoruz.

Püf Noktası

Sultani üzüm 1 saat kadar rom veya konyak içinde bekletilirse gerçeğine tam uygun lezzeti alır.

Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar (1)

Betül Yildirim3

Elmalarin nasıl kesileceğini yazmış ama elma içinin nasıl hazırlanacağını yazmamışsınız sanırım

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Tiramisu (kedi dili bisküvili)
70 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Panna Cotta
30 Dakika
2-4 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModerator
Parfaits
20 Dakika
4-6 Kişilik