1990 İstanbul doğumlu olan Gülçin Kaya, lise hayatını tamamladıktan sonra Haliç Üniversitesi, Aşçılık Bölümü'nde eğitim görmüştür. Ardından kendisini daha fazla geliştirmek üzere Gaziantep Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları Bölümünü de öğrenim hayatına dahil etmiştir.Meslek hayatına, Haliç Üniversitesi’nde okurken bir diğer taraftan da İstanbul’un en iyi restaurantlarından biri olan Sunset Grill& Bar’a komi olarak giriş yapmış olup öğrenimi boyunca burada çalışmıştır. Gaziantep’ten döndükten sonra Lokan Armut’ta kısa bir dönem komiliğe devam etmiştir ve buradan da Eataly İstanbul’a geçerek 3 sene 'De mi chef' olarak çalışmıştır. Son olarak Feneryolu'nda Kafdayı Cafe/Restaurant’ın mutfak şefliğini üstlenmiştir. Üstlendiği görevi 7 ay sürdürdükten sonra Demo Chef'i olarak PINAR ailesine katılmıştır.
SUNSET GRİLL&BAR - KOMİ
Mart 2010 - Ağustos 2011LOKANTA ARMUT - KOMİ
Ağustos 2015 - Ekim 2015EATALY İSTANBUL - DEMİ CHEF
Kasım 2015 - Mart 2018KAFDAYI - CHEF DE PARTİ
Mart 2018 - Ekim 2018Haliç Üniversitesi - Aşçılık
Eylül 2010 - Haziran 2012Gaziantep Üniversitesi - Gastronomi ve Mutfak Sanatları
Eylül 2012 - Eylül 2015