Tarif

Armutlu Galette Tarifi

Gale, Fransız mutfağında çeşitli düz yuvarlak veya serbest şekilli kabuklu kek türlerini belirtmek için kullanılan bir terimdir. Tart ailesinin en zahmetsiz ve en göze hitap eden üyesi Galette nasıl yapılır?
60 Dakika
2-4 Kişilik
Tart Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 14B
  • 85
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
5 ml elma sirkesi
120 ml soğuk su
385 g un
250 g Pınar Tereyağı
Pınar
170 g toz şeker
5 g deniz tuzu
2 adet olgun armut
50 g kayısı reçeli

Nasıl Yapılır?

  • Sirke ve soğuk suyu birbiriyle karıştırın. Ayrı bir yerde un, tereyağı, toz şeker ve tuzu yoğurmaya başlayın.
  • Bu karışımın içerisine, karıştırdığınız sirkeli soğuk suyu azar azar ekleyerek yoğurmaya devam edin.
  • Yoğurma işleminden sonra disk şeklini verdiğiniz hamuru streçleyerek yaklaşık 45 dakika buzdolabında dinlendirin.
  • Armutları soyup ince ince dilimleyin.
  • Küçük bir fırın kabı veya döküm tavanın her tarafını bir parça tereyağı ile yağlayın.
  • Buzdolabında dinlenen hamuru, iki adet yağlı kağıdın arasına koyarak merdane yardımı ile ince olacak şekilde açın.
  • Açmış olduğunuz hamuru yağlanan döküm tavanın içerisine eşit olarak yayın.
  • İçerisine katmanlar halinde kayısı reçeli ve armut dilimlerini yerleştirin.
  • Son olarak üzerine bir tutam toz şeker serptikten sonra önceden ısıtılmış 190 derece fırında 35-40 dakika pişirin.
  • Pişen tartı 10 dakika dinlendirin, üzerini pudra şekeri ve küçük meyvelerle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Bu tarifi farklı meyvelerle de yapabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zencefilli Çörek Tabanlı Limonlu Tart Tarifi
14B Görüntüleme
Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
Narlı Tart Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
8B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Erikli Turta Tarifi
70 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Ahmet Savaş
· 04.10.2019

İlk defa denedim güzel oldu damak zevkinize göre reçeli değiştirebilirsiniz. Lezzetli günler.

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 07.10.2019

Merhaba Ahmet, güzel yorumun için teşekkür ederiz. Senin de ellerine sağlık. İyi günler...