- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Beşamel Sos Tarifi
Tarif
Beşamel Sos Tarifi
Fransız mutfağından çıkıp kısa sürede dünyaya yayılmış Beşamel Sos ülkemizde de sıklıkla kullanılmaktadır. Beyaz sos grubunun en sevilen lezzeti Beşamel Sos tarifini pratik bir şekilde yapabilirsiniz. Makarna, sebze, et ve tavuk yemeklerinin sevilen eşlikçisi beşamel sos tarifinin orijinali nasıl yapılır? Tam kıvamında yapabileceğiniz beşamel sos tarifinin tüm detaylarına gelin birlikte göz atalım.
30 Dakika
2-4 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere, Karıştırma
Paylaş
- 77B
- 76
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Beşamel Sos için:
100-120 g beyaz ru (un ve tereyağı miyanesi)
yeteri kadar tuz
yeteri kadar akbiber
yeteri kadar muskat cevizi rendesi
Aromatik Soğan için:
1/2 adet kuru soğan
1 adet defne yaprağı
2-3 adet karanfil
Nasıl Yapılır?
- 1Sütü kaynama noktasının hemen altına gelecek kadar tencerede ısıtın.
- 2Beyaz Ru’yu (un ve tereyağı miyanesi) çırparak süte ekleyin ve hafifçe kaynatın.
- 3Aromatik soğan için: yarım adet soğanın kabuğunu soyup üzerine defne yaprağını karanfillerle beraber soğana batırarak hazırlayın. Bu soğanı tencerenin içine bırakın ve 15-20 dakika kısık ateşte kaynatın.
- 4Kıvam alan beşamel sosun içinden aromatik soğanı alın, gerekirse süzgeçten geçirin. Tuz, beyaz biber ve tercihen rendelenmiş muskat ile lezzetlendirin.
- 5Hazır olan beşamel sosu dilediğiniz yemeklerde kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Beyaz Ru (Roux) için: 50 g tereyağı, 50 g un. Eriyen yağa un eklenir ve kokusu çıkana kadar kavrulur (unun kıvamı yağa doymuş olacak, yani kuru olmaması lazım, kuru olursa sütü eklediğinizde topaklanacaktır). Krem renk aldığında beyaz roux hazır demektir.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.0
9 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.