Kısık Ateş
Tarif

Cappuccino Tarifi

Cappuccino, adını 'Capuchin monks' olarak anılan rahiplerin kıyafetlerinden alan ve espresso bazlı bir sütlü kahve çeşidi olarak bilinen bir içecektir. Kökeni ilginç bir hikayeye dayanan Cappuccino, yoğun espresso, süt ve süt köpüğünün harmonik birleşimiyle keyif verici bir içim deneyimi sunar. Peki, lezzetli Cappuccino tarifi nasıl yapılır?
10 Dakika
1 Kişilik
Sıcak İçecek Tarifleri
Demleme
Paylaş
  • 55B
  • 50
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
10-15 g espresso kahvesi
25-30 ml su
130 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Portafiltre sepetinize uygun olacak bir şekilde kahvenizi çekin.
  • Tamper ile ortalama 15 kg ağırlık uygulayarak kahvenizi düzleştirin.
  • Portafiltreyi espresso makinesine yerleştirerek kullandığınız kahve miktarına uygun demleme ölçüsünü seçin. İşlem 25-30 saniye sürmelidir.
  • 130 ml sütü, buhar çubuğu ile ısıtmak üzere pitcher'a ekleyin.
  • Buhar çubuğunu kullanarak sütünüzü ortalama 60-65 dereceye kadar ısıtın.
  • Isıttığınız 130 ml sütü, 25-30 ml espresso'ya ilave edin.
  • Cappuccino'nuz hazır.

Püf Noktası

*Hazırlanabilmesi için espresso makinesi, buhar çubuğu, pitcher ve kahve öğütücüsü gerekmektedir.
Krema kıvamı; Cappuccino'ya eklenen krema Latte'ye göre daha kalındır.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer İçecek Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
V60 Demleme Tekniği
10 Dakika
1 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Protein Piccolo Latte Tarifi
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Altın Süt Tarifi
15 Dakika
1 Kişilik
48B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.