Kısık Ateş
Tarif

Çikolatalı Ekmek Tarifi

Mutfağınızı mis gibi kokutmaya hazır mısınız? Hem görünümüyle hem de lezzetiyle tadına bayılacağınız çikolatalı ekmek tarifi nasıl yapılır? Çikolata dolgulu nefis çörek kıvamında ekmek yapmanın püf noktaları nelerdir? Tam ölçülü mayalı hamurdan fındık kremalı ekmek tarifi nasıl yapılır?
60 Dakika
4-6 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 11B
  • 37
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Hamuru için:
10 g kuru maya
100 g toz şeker
200 ml ılık su
200 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet yumurta
5 g tuz
60 g Pınar Tereyağı, oda ısısında
Pınar
1 kg Söke Turkuazı Taş Fırın Unu
İç Dolgusu için:
150 g çikolatalı fındık kreması

Nasıl Yapılır?

  • Hamuru için bir karıştırma kabına kuru maya, toz şeker, süt ve ılık suyu koyup karıştırın. Mayanın aktif hale gelmesi için 10 dk bekleyin. Ardından un hariç diğer malzemeleri ilave edin. En son kontrollü bir şekilde unu ilave edin ve karıştırarak yoğurma işlemini tamamlayın. Üzerini örterek 30 dakika mayalanmaya bırakın.
  • Mayalanmış hamuru tezgaha alın, az miktarda un serperek merdane yardımı ile dikdörtgen şekilde hamuru açın. Çikolatalı fındık kremasını (150 g) hamura sürün. Uzun tarafından başlayarak hamuru sarın. Hamurun baş kısmından 2-3 parmak altından hamuru uzunlamasına sonuna kadar kesin. İkili saç örgüsü gibi hamuru örün. Uç kısımlarından içe doğru iterek hamuru sıkıştırın.
  • Pişireceğiniz baton kek kalıbının her yerini yağlayın. İçine hamuru yerleştirin. Kalıbın üstünü kapatın. Önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 30-35 dakika pişirin. Sonra kalıbın üstünü açın. 2 dakika da üzeri açık şekilde pişirin.
  • Pişen çikolatalı ekmeği kalıptan çıkarmadan önce en az 1 saat dilendirin. Ardından kalıptan dikkatlice çıkartıp dilimleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Köy Ekmeği Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
27B Görüntüleme
Çikolatalı Bal Kabaklı Ekmek Tarifi
approved
15B Görüntüleme
Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
Zahterli Focaccia Tarifi
55 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.