Kısık Ateş
Tarif

Foccacia Tarifi

Bir foccacia tarifi de benden!👨‍🍳 Pratik ve lezzetli Foccacia ekmeği nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Ekmek Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 21B
  • 196
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g un
5 g instant maya
135 ml ılık su
10 g bal
20 ml zeytinyağı
2 tutam tuz
Üzeri için:
zeytinyağı
5-6 adet kiraz domates
2-3 dal taze biberiye
öğütülmüş kaya tuzu

Nasıl Yapılır?

  • Un, maya, ılık su, bal, zeytinyağı ve tuzu 6 dk. boyunca mikserin hamur karma ucuyla yoğurun.30 dk. dinlendirin.
  • Dinlenen hamuru merdane yardımıyla 25-30 cm kalınlığında açın.
  • Fırın tepsisine yağlı kağıt serin, yağlı kağıt üzerine de zeytinyağı sürün ve açtığınız hamuru eşit şekilde form vererek tepsiye yerleştirin. Bu şekilde 15 dk. mayalandırın.
  • Üzerine bolca zeytinyağı sürüp parmaklarınızla delikler açın ve kiraz domatesleri yerleştirin.
  • Taze biberiye yaprakları ve öğütülmüş kaya tuzu serpip, önceden ısıtılmış 190 derece fırında 12-15 dk. pişirin.
  • Pişen ekmeği 15-20 dakika dinlendirdikten sonra dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Pesto Soslu Roll Ekmek Tarifi
70 Dakika
8-10 Kişilik
5B Görüntüleme
Bulgurlu Ekmek Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
24B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Arpa Ekmeği Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
42B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.