- Tarifler
- Salata Tarifleri
- Çoban Salatası Tarifi
Tarif
Çoban Salatası Tarifi
Çoban salatası, taze sebzeler sayesinde vitamin ve mineral deposudur. Düşük kalorili olmasıyla diyet yapanlar için de ideal bir seçenektir. Özellikle yaz aylarında ferahlatıcı ve besleyici bir alternatif sunan çoban salatası tarifi nasıl yapılır? Sofralarınıza renk katmak ve sağlıklı bir öğün hazırlamak için bu pratik salata tarifini mutlaka deneyin.
20 Dakika
2 Kişilik
Salata Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 6B
- 34
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet domates
1 adet salatalık
2 adet yeşil biber
1 adet kuru soğan
1/4 demet maydanoz
30 ml zeytinyağı
15 ml limon suyu
yeteri kadar tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Tüm sebzeleri yıkayın. Yıkadıktan sonra, sebzeleri temiz bir bez veya kağıt havlu ile nazikçe kurulayın.
- 2Domates, salatalık, çekirdekleri alınmış yeşil biber ve kuru soğanı küçük küpler halinde doğrayın ve bir karıştırma kabına alın. (Soğanın keskin tadını hafifletmek için, doğradıktan sonra üzerine biraz tuz serpiştirip elinizle ovabilirsiniz. Bu işlem soğanın acılığını azaltır ve daha hoş bir lezzet katar.)
- 3Maydanozu ince ince doğrayın. Sap kısımlarını kullanmamaya özen gösterin ve sadece yaprakları doğrayın.
- 4Doğradığınız tüm sebzeleri büyük bir karıştırma kabına alın.
- 5Küçük bir kapta; zeytinyağı, limon suyu ve tuzu bir kapta karıştırarak salata sosunu hazırlayın.
- 6Salata sosunu malzemelerin üzerine ilave edip tamamen karıştırın.
- 7Servise hazır olan çoban salatasını, güzel bir salata tabağında soğuk olarak servis edin. Afiyet olsun.
Kısık Ateş
Moderatör
4.3
8 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?