Tarif

Cold Brew Demleme Nasıl Yapılır?

Buz ve kahvenin dansı. Cold brew demleme nasıl yapılır?
10 Dakika
1 Kişilik
Soğuk İçecek Tarifleri
Demleme
Paylaş
  • 11B
  • 39
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet aeropress filtresi
275 g kahve
30 adet buz
1 gr kahve başına 10 ml su orantısı

Nasıl Yapılır?

  • 275 gr veya istasyon kapasitesine uygun kahve french press ayarına uygun bir şekilde öğütülmelidir, bunun sebebi süzülmenin yavaş olmasına karşın akışın çok yavaş olmaması içindir.
  • Buz ve kahveye orantılı olarak hazırlanan su karışımı hazneye doldurulur.
  • Kahve yatağına filtreler yerleştirildikten sonra öğütülen kahve içine boşaltılır ve soğuk su ile drip istasyonu ıslatılır.
  • Islatma tamamlandıktan sonra, istasyon 3 saniyede 1 damla su akıtacak şekilde ayarlanır.
  • Yaklaşık 18-24 saat boyunca demlenir ve demleme tamamlandıktan sonra dolapta bir süre daha bekletildikten sonra servise hazırdır.
  • Yoğun bir konsantresi olduğu için buzlu bir bardakta servis edilmesi ve buzlar biraz eridikten sonra içilmesi önerilir.

Püf Noktası

*Oranlar Cold Brew'ın hazırlanacağı istasyonlara göre değişiklik gösterebilmektedir.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer İçecek Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Protein Sütlü Frappe Tarifi
8B Görüntüleme
Gamze Şanlı Ak
Gamze Şanlı Ak
Doktor Diyetisyen (PhD) - Nişantaşı Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Karpuzlu Karabuğdaylı Smoothie Tarifi
17B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Limonata Tarifi
10 Dakika
2-4 Kişilik
313B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.