Kısık Ateş
Yudum Kıvançkaya
Yudum Kıvançkaya
Yeme-İçme

Hakkında

Herkese Merhabalar!Ben Yudum Kıvançkaya ...Yıllarca yemek yapmayı çok seven sabahlara kadar yemek programlarını izleyip bilgileri püf noktaları yalayıp yutmaya çalışan, sürekli kendini geliştirmeye çalışan,eleştirilere açık ve öğrenmeye meraklı bir şefim 😊Tariflerimiyorumlamayı kendimi geliştirebilmek için bana yol göstermeyi unutmayın. Yorumlarınız ve düşünceleriniz benim için çok değerli ve kıymetli.🥰Saygılar..


İş Deneyimleri

Sushico - ŞefEkim 2021- Nisan 2023
Sushi Barba - AşçıMayıs 2023- Temmuz 2023
Ecco La Pasta - ŞefAğustos 2023
3 ay önce

Acı Lahana Salatası 🔥

1/2 mor lahana ince doğranmış
1 silme tatlı kaşığı tuz
1 silme tatlı kaşığı şeker
1/2 çay bardağı sirke

Tüm malzemeleri ovup ağzını kapatıp dolaba kaldırın.

Servis esnasında üzerine içi alınmış jülyen domates, limon suyu ve zeytinyağında acı pulbiber yakıp ekleyin.

Afiyetle…

user feed images
3 ay önce

Maydanoz Yağı

  • 2 demet maydanoz
  • 400 ml zeytinyağ
  • 1 tutam tuz
    Maydanozları yıkamak için :
  • Sirke
  • Karbonat

Maydanozları sağlarıyla birlikte sirkeli ve karbonatlı suyla yıkadıktan sonra güzelce kurutup miksere alın içine zeytinyağ ve tuzlu ekleyip güzelce çekin. Bone ile süzdükten sonra maydanoz yağınız hazır.

Buzdolabında 5 gün buzlukta ise 1 ay dayanır.

user feed images
user feed images
6 ay önce

Fırın Makarna Tarifi

  • 1 paket spaghetti
  • Rende kaşar
    Beşamel Sos İçin ;
  • 50 gr tereyağ
  • 50 gr un
  • 750 gr süt
  • Tuz
  • Karabiber
  • Muskat cevizi
  • 100 gr kaşar rendesi
    Yapılışı:
  • Tereyağını eritin. Unu ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Ayrı bir yerde sütü ısıtın kaynama noktasına gelince çırpıcı yardımıyla azar azar una ekleyin. Baharatları ekleyin en son kaşarı ekleyip kenara alın.
  • 1 paket makarnayı (Ben spaghetti kullandım) 10 dk haşlayın. Fırın makarna için üzerindeki talimata göre pişirebilirsiniz.
  • Beşamel ile birleştirin. En üstüne heryerini kaplayacak şekilde rendelenmiş kaşar ekleyin.
  • 180 derece önceden ısıtılmış fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
  • Afiyet Olsun 😋
user feed images
2 yıl önce

Tavuk Kapama 🌟

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 bütün tavuk
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

🔸 Tavuğu düdüklüde tuz ve karabiber ekleyip 35 dk haşlayın.
🔸Fırınınızı 180° ye ayarlayın.
🔸Tereyağ ve sıvıyağ eklediğiniz tavada yıkanmış pirinci 2-3 dk kavurun. (Pilavın lapa olmaması İçin pirinci suda bekletmiyoruz )
🔸Borcamı tereyağı ile yağlayın. Ardından kavurduğunuz pirinci borcama dökün.
🔸 Haşladığınız tavuğu parçalar halinde pilavın üzerine dizin.
🔸Suyunu ilave edin.
🔸 Fırında önce 180°de 20 dk pişirin. Ardından fırını 200°ye ayarlayıp 20 dakika daha pişirin. Toplam 40 dakikada Hazır…

user feed images
2 yıl önce

Fırınınızı 180°’ye ayarlayın.

Keki İçin ;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin :

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3/4 bardak toz şeker

Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri güzelce çırp. Ardından sıvı malzemeleri ekle karıştır. Kuru malzemeleri eleyerek ekle ve çırpmaya devam et. Hamur sıvı olucak un ekleme. ☺️

  • Dikdörtgen borcama harcı dök ve fırına ver 45 dk pişir.

-Sos malzemelerini bir tencereye koy ve kekin pişmesine 10 dk kala kaynanana kadar karıştır.

  • Fırından çıkan sıcak kekin üzerine sıcak sosu dök. Üzerini dilediğin gibi süsle. İster ılık ister soğuk servis et.

Afiyetle 🙏🏻
@yudumlaaa 💕
İnstagram hesabıma da beklerim 🙏🏻

user feed images
3 yıl önce

⚡️ EKLER ⚡️

Hamuru İçin;

  • 125 ml süt
  • 125 ml su
  • 125 gr tereyağ

💥Tencerede tereyağ erişene kadar ısıtın.

  • 210 gr un
  • 1 çimdik tuz
  • 2 çay kaşığı pudra şekeri

💥Sütlü karışıma ekleyip hamur toparlamana kadar Spatula ile karıştırın.

  • 4 adet yumurta

💥Güzelce çırpıp azar azar hamura yedirerek karıştırın.

💥Hamur kıvam aldığında dolapta 30 dk dinlendirin.

Kreması İçin;

  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı dolusu
    nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 6 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    Varsa kullanın toz olmaz (ben kullanmadım.)
  • 1 yumurta sarısı

💥Bir kapta güzelce karıştırıp tencereye süzgeçten geçirerek süzün ve kremayı orta ateşte koyulaşsana kadar pişirin ve ocaktan alın.

  • 1/2 paket (100ml) krema

💥Kremayı ekleyip güzelce çırpın ve sıkma torbasına koyarak dolaba kaldırın.

Üzeri İçin;

  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata

💥Benmari usulü eritip eklerleri bandırın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

user feed images
3 yıl önce

Lezzetiyle sizi baştan çıkarıcak bu tarif eminim 💯

Sosuyla, Haşlanmasıyla sadece 10 dakikanızı alıcak hızır gibi bir reçete

Görüntüsüne bile aşık olunur😍

DE NE ME Lİ Sİ NİZ 😋😋

PANCAR SOSLUSPAGETTİ

  • 1 Paket Yassı spagetti
  • 1 büyük haşlanmış pancar
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Üzeri İçin;

  • Beyaz Peynir
  • Dereotu

Makarnayı 10- 12 dakika haşlayın. Makarna haşlanırken tüm sos malzemelerini rondodan iyice geçirin.

Peynire ince kıyım dereotunu ekleyin.

Süzdüğünüz makarnayı hızlıca bu pembiş sosla buluşturun.

Üzerine peynir veeeee

Offfffffff diyorummmm 👌🏻👍🏻🤌🏻

user feed images
user feed images
3 yıl önce

ACILI RAMEN USULÜ SPAGETTİ 🍜

🥢 1/2 paket spagetti makarna
🥢 1 yemek kaşığı sıvıyağ
🥢 1 yemek kaşığı tereyağ
🥢 Tuz

🍜Makarnanızı tuzlu suda 10 dk haşlayın ve bir tavada yağla soteleyin kenara alın.

1 Porsiyon için ;
🥢 2 su bardağı su
🥢 2 yemek kaşığı soya sosu
🥢 1 adet yeşil biber
🥢 1 yemek kaşığı acılı ketçap
🥢 1 çay kaşığı dolusu pulbiber
🥢 1 adet yumurta

🍜Bir tencereye suyu koyun. Kaynayınca içine soya sosunu ekleyip biberleri ilave edin 5 dk kısık ateşte kaynasın biberler bir tık yumuşasın.

🍜Ketçap, pulbiber ve biraz tuz ilave ederek üzerine yavaşça yumurtayı kırın. 1 dakika yumurtanın üzerine kaşık yardımı ile sudan gezdirerek pişmesini hızlandırın.

🍜Kasenize istediğiniz kadar makarna ve sos ilave edin üzerine yumurtayı patlatmadan yerleştirin.

Üzeri İçin servis garnitürleri;

🥢 1 paket ton balığı
🥢 Biraz Mısır
🥢 Bolca taze soğan

🍜Kasenizi yağı süzdürülmüş ton balığı, Mısır ve taze soğanla süsleyin.
🔥Sıcacıkken tüketin✌🏻

user feed images
3 yıl önce

Sağlıklı beslenenlere tatlı isteğini bastıracak nefis kurabiye 🍪 Sadece 3 malzemeli 😍

SAĞLIKLI KURABİYE

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı Pınar labne
  • 35-40 gr eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı:

🍪Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara koyun. Beyazı köpük olana kadar çırpın.

🍪Yumurta sarılarının içine labneyi ve bitter çikolatayı ekleyin çırpın.

🍪Çırpılmış beyaz yumurtaların içine çikolatalı karışımı döküp spatula yardımı ile karıştırın.

🍪Yağlı fırın kağıdına birer kaşık dökerek üzerine damla bitter çikolata ekleyip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

🍪Fırından çıkardığınız kurabiyelerin soğumasını bekleyin sonra servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN 🥰

user feed images
3 yıl önce

Misafirlerinize şipşak yapabileceğiniz az malzemeli, bol lezzetli ağızda dağılan, bayatlamayan ve un kurabiyesi kıvamını tutturamayanlar için dehşet bir tarif 💯

KREMŞANTİLİ KURABİYE ( 2 ÇEŞİT)

✨Sade ;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2- 2,5 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin

✨Nesquikli;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2- 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nesquik

♦️Malzemeleri karıştırıp streçle saralım hamur yumuşak bir hamur olucak ve toparlanması şekil verilmesi için dondurucuda 1 saat bekletin.

♦️İstersenizde hamuru hazırlayarak dondurucuya atın ani misafirlere karşı hazır olsun.

♦️180 derece fırında üzeri fazla kızarmadan yaklaşık 15-20 dk arası kontrollü pişirin.
Fırından çıkarken yumuşak olacak fakat soğumaya başladığında katılaşacak endişe etmeyin sonunda nefis ağızda dağılan ve uzun süre bayatlamayan kurabiyeleriniz hazır 😁

Uğraşacak vaktiniz yoksa dilerseniz DM’den sipariş verebilirsiniz 🥰

Afiyetle,
@yudumlaaa

user feed images
user feed images