Yudum Kıvançkaya
Yudum Kıvançkaya
Yeme-İçme

Hakkında

Herkese Merhabalar!Ben Yudum Mert...Yıllarca yemek yapmayı çok seven sabahlara kadar yemek programlarını izleyip bilgileri püf noktaları yalayıp yutmaya çalışan acemikendi mutfağımın şefiyim 😊Tariflerimiyorumlamayı kendimi geliştirebilmek için bana yol göstermeyi unutmayın. Yorumlarınız ve düşünceleriniz benim için çok değerli ve kıymetli.🥰Saygılar..


İş Deneyimleri

Sushico - ŞefEkim 2021- Nisan 2023
Sushi Barba - AşçıMayıs 2023- Temmuz 2023
Ecco La Pasta - ŞefAğustos 2023
bir yıl önce

Tavuk Kapama 🌟

  • 2,5 su bardağı pirinç
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1/2 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 bütün tavuk
  • 3,5 su bardağı tavuk suyu
  • Tuz
  • Karabiber

🔸 Tavuğu düdüklüde tuz ve karabiber ekleyip 35 dk haşlayın.
🔸Fırınınızı 180° ye ayarlayın.
🔸Tereyağ ve sıvıyağ eklediğiniz tavada yıkanmış pirinci 2-3 dk kavurun. (Pilavın lapa olmaması İçin pirinci suda bekletmiyoruz )
🔸Borcamı tereyağı ile yağlayın. Ardından kavurduğunuz pirinci borcama dökün.
🔸 Haşladığınız tavuğu parçalar halinde pilavın üzerine dizin.
🔸Suyunu ilave edin.
🔸 Fırında önce 180°de 20 dk pişirin. Ardından fırını 200°ye ayarlayıp 20 dakika daha pişirin. Toplam 40 dakikada Hazır…

user feed images
2 yıl önce

Fırınınızı 180°’ye ayarlayın.

Keki İçin ;

  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı un
  • 3 yemek kaşığı kakao
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya

Sosu İçin :

  • 1/2 su bardağı sıvıyağ
  • 1 su bardağı süt
  • 2 yemek kaşığı kakao
  • 3/4 bardak toz şeker

Yapılışı:

  • Yumurta ve şekeri güzelce çırp. Ardından sıvı malzemeleri ekle karıştır. Kuru malzemeleri eleyerek ekle ve çırpmaya devam et. Hamur sıvı olucak un ekleme. ☺️

  • Dikdörtgen borcama harcı dök ve fırına ver 45 dk pişir.

-Sos malzemelerini bir tencereye koy ve kekin pişmesine 10 dk kala kaynanana kadar karıştır.

  • Fırından çıkan sıcak kekin üzerine sıcak sosu dök. Üzerini dilediğin gibi süsle. İster ılık ister soğuk servis et.

Afiyetle 🙏🏻
@yudumlaaa 💕
İnstagram hesabıma da beklerim 🙏🏻

user feed images
2 yıl önce

⚡️ EKLER ⚡️

Hamuru İçin;

  • 125 ml süt
  • 125 ml su
  • 125 gr tereyağ

💥Tencerede tereyağ erişene kadar ısıtın.

  • 210 gr un
  • 1 çimdik tuz
  • 2 çay kaşığı pudra şekeri

💥Sütlü karışıma ekleyip hamur toparlamana kadar Spatula ile karıştırın.

  • 4 adet yumurta

💥Güzelce çırpıp azar azar hamura yedirerek karıştırın.

💥Hamur kıvam aldığında dolapta 30 dk dinlendirin.

Kreması İçin;

  • 3 su bardağı süt
  • 2,5 yemek kaşığı dolusu
    nişasta
  • 1 yemek kaşığı dolusu un
  • 6 yemek kaşığı tepeleme şeker
  • 1 çay kaşığı vanilya özütü
    Varsa kullanın toz olmaz (ben kullanmadım.)
  • 1 yumurta sarısı

💥Bir kapta güzelce karıştırıp tencereye süzgeçten geçirerek süzün ve kremayı orta ateşte koyulaşsana kadar pişirin ve ocaktan alın.

  • 1/2 paket (100ml) krema

💥Kremayı ekleyip güzelce çırpın ve sıkma torbasına koyarak dolaba kaldırın.

Üzeri İçin;

  • 80 gr bitter çikolata
  • 80 gr sütlü çikolata

💥Benmari usulü eritip eklerleri bandırın. Üzerini dilediğiniz gibi süsleyin.

user feed images
2 yıl önce

Lezzetiyle sizi baştan çıkarıcak bu tarif eminim 💯

Sosuyla, Haşlanmasıyla sadece 10 dakikanızı alıcak hızır gibi bir reçete

Görüntüsüne bile aşık olunur😍

DE NE ME Lİ Sİ NİZ 😋😋

PANCAR SOSLUSPAGETTİ

  • 1 Paket Yassı spagetti
  • 1 büyük haşlanmış pancar
  • 1 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 3 diş sarımsak
  • Tuz
  • Zeytinyağ

Üzeri İçin;

  • Beyaz Peynir
  • Dereotu

Makarnayı 10- 12 dakika haşlayın. Makarna haşlanırken tüm sos malzemelerini rondodan iyice geçirin.

Peynire ince kıyım dereotunu ekleyin.

Süzdüğünüz makarnayı hızlıca bu pembiş sosla buluşturun.

Üzerine peynir veeeee

Offfffffff diyorummmm 👌🏻👍🏻🤌🏻

user feed images
user feed images
2 yıl önce

ACILI RAMEN USULÜ SPAGETTİ 🍜

🥢 1/2 paket spagetti makarna
🥢 1 yemek kaşığı sıvıyağ
🥢 1 yemek kaşığı tereyağ
🥢 Tuz

🍜Makarnanızı tuzlu suda 10 dk haşlayın ve bir tavada yağla soteleyin kenara alın.

1 Porsiyon için ;
🥢 2 su bardağı su
🥢 2 yemek kaşığı soya sosu
🥢 1 adet yeşil biber
🥢 1 yemek kaşığı acılı ketçap
🥢 1 çay kaşığı dolusu pulbiber
🥢 1 adet yumurta

🍜Bir tencereye suyu koyun. Kaynayınca içine soya sosunu ekleyip biberleri ilave edin 5 dk kısık ateşte kaynasın biberler bir tık yumuşasın.

🍜Ketçap, pulbiber ve biraz tuz ilave ederek üzerine yavaşça yumurtayı kırın. 1 dakika yumurtanın üzerine kaşık yardımı ile sudan gezdirerek pişmesini hızlandırın.

🍜Kasenize istediğiniz kadar makarna ve sos ilave edin üzerine yumurtayı patlatmadan yerleştirin.

Üzeri İçin servis garnitürleri;

🥢 1 paket ton balığı
🥢 Biraz Mısır
🥢 Bolca taze soğan

🍜Kasenizi yağı süzdürülmüş ton balığı, Mısır ve taze soğanla süsleyin.
🔥Sıcacıkken tüketin✌🏻

user feed images
2 yıl önce

Sağlıklı beslenenlere tatlı isteğini bastıracak nefis kurabiye 🍪 Sadece 3 malzemeli 😍

SAĞLIKLI KURABİYE

  • 2 yumurta
  • 1 yemek kaşığı Pınar labne
  • 35-40 gr eritilmiş bitter çikolata

Yapılışı:

🍪Yumurta sarılarını ve beyazlarını ayrı kaplara koyun. Beyazı köpük olana kadar çırpın.

🍪Yumurta sarılarının içine labneyi ve bitter çikolatayı ekleyin çırpın.

🍪Çırpılmış beyaz yumurtaların içine çikolatalı karışımı döküp spatula yardımı ile karıştırın.

🍪Yağlı fırın kağıdına birer kaşık dökerek üzerine damla bitter çikolata ekleyip önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 20-25 dakika pişirin.

🍪Fırından çıkardığınız kurabiyelerin soğumasını bekleyin sonra servis tabağına alın.

AFİYET OLSUN 🥰

user feed images
2 yıl önce

Misafirlerinize şipşak yapabileceğiniz az malzemeli, bol lezzetli ağızda dağılan, bayatlamayan ve un kurabiyesi kıvamını tutturamayanlar için dehşet bir tarif 💯

KREMŞANTİLİ KURABİYE ( 2 ÇEŞİT)

✨Sade ;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2- 2,5 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin

✨Nesquikli;

  • 1 paket kremşanti
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 2- 2,5 su bardağı un
  • 1/2 su bardağı nesquik

♦️Malzemeleri karıştırıp streçle saralım hamur yumuşak bir hamur olucak ve toparlanması şekil verilmesi için dondurucuda 1 saat bekletin.

♦️İstersenizde hamuru hazırlayarak dondurucuya atın ani misafirlere karşı hazır olsun.

♦️180 derece fırında üzeri fazla kızarmadan yaklaşık 15-20 dk arası kontrollü pişirin.
Fırından çıkarken yumuşak olacak fakat soğumaya başladığında katılaşacak endişe etmeyin sonunda nefis ağızda dağılan ve uzun süre bayatlamayan kurabiyeleriniz hazır 😁

Uğraşacak vaktiniz yoksa dilerseniz DM’den sipariş verebilirsiniz 🥰

Afiyetle,
@yudumlaaa

user feed images
user feed images
2 yıl önce

✔️ ÇÖREKOTLU KURABİYE ✔️

▪️ 1,5 çay bardağı sıvıyağ
▪️ 1 çorba kaşığı tereyağ
▪️ 1 yumurta beyazı ( sarısı üstüne)
▪️ 1,5 yemek kaşığı şeker
▪️ 1 tatlı kaşığı tuz
▪️ 1 paket kabartma tozu
▪️ 2 su bardağı un
▪️ 1/2 çay bardağından biraz fazla çörekotu

♦️Tüm malzemeleri güzelce yoğur. Küçük toplar haline yağlı kağıda ser.

♦️Yumurta sarısını biraz suyla açıp üzerlerine sür 180° fırında yumurtaların rengi koyulaşana kadar pişir.

user feed images
user feed images
2 yıl önce

🍄MANTAR SOSLU MAKARNA🍄

  • 1 paket makarna
  • 2 yemek kaşığı zeytinyağ
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 kase mantar
  • 1/2 su bardağı haşlanmış Mısır
  • 1 paket krema
  • 1 bardak süt
  • 1 adet soğan
  • 2 adet sarımsak
  • 1 tutam maydanoz
  • Tuz,karabiber
  • 1 çay bardağı ince rendelenmiş hellim peyniri
  • 1 çay kaşığı köri (tarifin olmazsa olmazı )

🍀Makarnayı 10 dakika haşlayın.

🍀Bir tencerede zeytin yağı ve tereyağını karıştırın. Soğan ve sarımsağı ekleyin. Ardından doğranmış mantarları ekleyin.

🍀Mantarlar suyunu salıp çektikten sonra mısırı ilave edin ve biraz kavurun. Kremayı ekleyip baharatlarını koyun.

🍀Peyniri ilave edin maydanozu ekleyin ve peynir eriyene kadar karıştırın. Sütü de ekleyin biraz çektirin ardından haşladığınız makarnaları İlave edin. Karıştırın ve servis edin .

Afiyetle…
@yudumlaaa

user feed images
2 yıl önce

Köz Biberli Burgu Makarna 💯

  • 1 paket burgu makarna
  • 1 bardak makarna haşlama suyu
  • 1 kavanoz közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet domates rendesi
  • 2 yk tereyağ
  • 1 soğan
  • 2 diş sarımsak
  • 1 paket krema
  • 1-2 dal taze kekik
  • Toz kırmızı biber ister acı ister tatlı
  • Tuz- Karabiber
  • Kaşar peyniri ( cheddar ve eriyen her türlü peynir olabilir)
  • Zeytinyağ

🔺Makarnayı 10 dk haşlayın. 1 bardak suyundan ayırın.

🔺Bir tavaya tereyağ ve soğanları ekleyip kavurun ardından kekik, doğranmış köz biber, rende sarımsak, domates, tuz, karabiber , makarna suyunu ekleyin ve yumuşayana kadar pişirin.

🔺Blender veya Ronda yardımıyla pürüzsüz hale gelene kadar çekin.

🔺Tavaya biraz zeytinyağ ilave edip sosu dökün kremayı , toz biberi ekleyip sadece fokurdatın çok kaynamasın.

🔺Üzerine peynirimizi ilave edip eriyene kadar karıştırın. Ardından makarnaları ekleyip güzelce karıştırın.

🔺Servis ederken biraz peynir ve fesleğenle süsleyin.

Afiyetle..
Yudumlaaa

user feed images