- Tarifler
- Kırmızı Et Tarifleri
- Çömlek (Güveç) Kebabı Tarifi
Tarif
Çömlek (Güveç) Kebabı Tarifi
Çömlek kebabı tarifi: Güveçte etli türlü tarifi nasıl yapılır? Güveçte kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Sebzeli çömlek kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
- 38B
- 78
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet havuç
2 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet olgun domates
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
10 g tuz
5 g pul biber
5 g kekik
5 g öğütülmüş karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1İlk olarak toprak güveci su dolu bir kabın içinde 15-20 dakika bekletin. Böylelikle pişirme sırasında yemeğinize ekstra su koymanıza gerek kalmayacaktır.
- 215-20 dakika sonunda sudan alın ve hafif kuruladıktan sonra güvecin iç yüzeyini aroma vermesi için 1 diş sarımsakla güzelce ovalayın.
- 3Ardından kuşbaşı kuzu etlerini, iri iri doğranmış tüm sebzeleri çiğ olarak güvecin içine karışık ve gelişi güzel yerleştirin. Her malzemeden sonra az miktarda baharat eklemeyi unutmayın.
- 4İçi dolan güvecin en üstüne birkaç parça tereyağı yerleştirdikten sonra kapağını kapatın.
- 5Pişerken hava almasını engellemek ve buharı içinde hapsetmek için un ve suyu karıştırarak bir hamur elde edin. Bu hamuru kapağın etrafını mühürlemek için kullanabilirsiniz.
- 6Önceden ısıtılmış 160°C fırında 1.5-2 saat pişmeye bırakın.
- 7Pişen güveci dinlendirdikten sonra kapağın çevresindeki hamuru dikkatlice kırarak kapağını açın ve yemeğinizi sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Orta boy toprak güveç kabı kullanabilirsiniz.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?