Kısık Ateş
Tarif

Çömlek (Güveç) Kebabı Tarifi

Çömlek kebabı tarifi: Güveçte etli türlü tarifi nasıl yapılır? Güveçte kebap yapmanın püf noktaları nelerdir? Sebzeli çömlek kebabı yapmak için gerekli malzemeler nelerdir?
100 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Fırın
Paylaş
  • 32B
  • 74
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
250 g kuşbaşı kuzu eti
2 adet havuç
2 adet patlıcan
1 adet kabak
1 adet kereviz
1 adet olgun domates
2 adet kuru soğan
3-4 diş sarımsak
10 g tuz
5 g pul biber
5 g kekik
5 g öğütülmüş karabiber
35 g Pınar Tereyağı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • İlk olarak toprak güveci su dolu bir kabın içinde 15-20 dakika bekletin. Böylelikle pişirme sırasında yemeğinize ekstra su koymanıza gerek kalmayacaktır.
  • 15-20 dakika sonunda sudan alın ve hafif kuruladıktan sonra güvecin iç yüzeyini aroma vermesi için 1 diş sarımsakla güzelce ovalayın.
  • Ardından kuşbaşı kuzu etlerini, iri iri doğranmış tüm sebzeleri çiğ olarak güvecin içine karışık ve gelişi güzel yerleştirin. Her malzemeden sonra az miktarda baharat eklemeyi unutmayın.
  • İçi dolan güvecin en üstüne birkaç parça tereyağı yerleştirdikten sonra kapağını kapatın.
  • Pişerken hava almasını engellemek ve buharı içinde hapsetmek için un ve suyu karıştırarak bir hamur elde edin. Bu hamuru kapağın etrafını mühürlemek için kullanabilirsiniz.
  • Önceden ısıtılmış 160°C fırında 1.5-2 saat pişmeye bırakın.
  • Pişen güveci dinlendirdikten sonra kapağın çevresindeki hamuru dikkatlice kırarak kapağını açın ve yemeğinizi sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Orta boy toprak güveç kabı kullanabilirsiniz.
*Tarif videomuza Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Et Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Kavurma Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
28B Görüntüleme
Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Sac İçi Dana Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
12B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Café De Paris Soslu Bonfile Tarifi
123B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Sinan Doğaç
· 05.03.2021

10/10

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 05.03.2021

🤩👏👍

sudem erdoğan
· 05.03.2021

ÇOK GÜZEL BİR TARİF ELLERİNİZE SAĞLIK ŞEFİM 💓

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 07.03.2021

Çook teşekkür ediyorum 😊

Hayal Gençoğlu
· 20.03.2021

❤️🌹

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 21.03.2021

😊😊 teşekkürler...