Kısık Ateş
Tarif

Kayısı Yahnisi Tarifi

Osmanlı usulü kuzu kaburgalı kayısı yahnisi nasıl yapılır?
50 Dakika
4-6 Kişilik
Kırmızı Et Tarifleri
Tencere
Kayısı Yahnisi Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 105
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 kg kuzu kaburga, 10 cm uzunluğunda kesilmiş
1 adet çubuk tarçın
4 adet karanfil
200 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 adet arpacık soğan
300 g gün kurusu kayısı, önceden ıslatılmış
40 g pekmez
5 g tuz
5 g karabiber
500 ml su

Nasıl Yapılır?

  • Kuzu kaburgaları bir tencereye koyun ve kendi yağında arkalı önlü pişirin.
  • Az miktarda su ekleyip, çubuk tarçın ve karanfil katarak yarı pişmiş hale getirin.
  • Yarı pişmiş kaburgaları bir tabağa alın.
  • Ayrı bir tencerede sırasıyla tereyağını eritip, arpacık soğan ve önceden ıslatılmış kayısıları 5 dk. kavurun.
  • Ardından etleri nizami bir şekilde tencereye dizin. Üzerine pekmez, tuz ve karabiber ekleyip azar azar suyunu verin, etler yumuşayana kadar pişirmeye devam edin.
  • *Su ilavesini kontrollü yapın çünkü pişme işlemi bittiğinde suyu kalmamalıdır.
  • Kaburgalar piştikten sonra güzel bir servis tabağında sıcak olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kemal Can Yurttaş
Kemal Can Yurttaş
Chef at Aila Restaurant
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kırmızı Et Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Tepsi Kebabı Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
54B Görüntüleme
Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Pırasalı Köfte Tarifi
55 Dakika
2-4 Kişilik
14B Görüntüleme
Ali Ronay
Ali Ronay
Maçakızı Hotel&Restoran - Executive Chef
Kaz Ciğeri Klementine Tarifi
120 Dakika
2-4 Kişilik
17B Görüntüleme

Yorumlar (6)

BirgülÖztürk
· 04.08.2020

Kuru kayısı yerine normal kayısı kullanılabilir mi? Tekniği var mı?

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi
Kemal Can Yurttaş
· 04.08.2020

Merhaba tabii ki kullanılabilir. Fakat gün kurusu kayısı Malatya bölgesinde güneşte kurutularak yapılır. Bu teknik, daha çok kayısının içerisindeki şekeri daha uzun zamanda karamelize ederek tat ve texture olarak farklı kılmaktadır.

Güneş Tuncer
· 17.10.2020

Püf noktası nedir

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi
Kemal Can Yurttaş
· 19.10.2020

Ürünlerin pilme noktasına dikkat edip sırasıyla ocağa alınması.

Güneş Tuncer
· 30.10.2020

Teşekkürler sefim😊

Uzman Kemal Can Yurttaş bu yorumu beğendi
Kemal Can Yurttaş
· 01.11.2020

😊🙌