Tarif

Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi

Yaza özel bir lezzet, tam kıvamında dondurmalı irmik helvası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Paylaş
  • 36B
  • 292
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
100 g Pınar Tereyağı
Pınar
150 g irmik
40 g çam fıstığı
200 g vanilyalı dondurma
Şerbeti için:
500 ml Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker

Nasıl Yapılır?

  • Tereyağını tencerede eritin. Çam fıstığı ve irmiği ekleyip kısık ateşte 20 dakika kavurun.
  • Şerbeti için ayrı bir tencerede süt ve toz şekeri ara karıştırarak kaynatın.
  • Helvayı bu aşamada bir yandan karıştırmaya diğer yandan şerbetini çok yavaş bir şekilde vermeye özen gösterin. Yavaş yavaş şerbetini ilave ettikten sonra birkaç dakika yüksek ateş, ardından yeniden kısık ateşe alarak karıştırma işlemine geçin. Şerbeti iyice çektiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın.
  • En az 20 dk. kapağı kapalı demlendikten sonra, küçük boy bir kasenin içini hafif ıslatın. İrmik helvasından birkaç kaşık kaseye koyup yanlara doğru bastırarak ortasını çukur yapın.
  • Çukurun ortasına dondurma koyup üzerini tekrar irmik helvasıyla kapatın. Kaseleri ters çevirip servis edin.
  • Dilerseniz toz tarçın, toz Antep fıstığı veya ceviz parçaları ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Portakallı Creme Brulee Tarifi
40 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Külah Pasta Tarifi
40 Dakika
4-6 Kişilik
16B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Çikolatalı Sufle Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
80B Görüntüleme

Yorumlar (11)

Oğuz Güç
· 27.05.2018

Supermis

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Ayten Çıtlak
· 16.06.2020

Nefiss

Uzman Kısık Ateş bu yorumu beğendi
Kısık Ateş
· 16.06.2020

Çok teşekkür ederiz Ayten Hanım, denemenizi öneririz! 😋🙏🙌

Derya Tunç satıcı

Gram bazındaverilen ölçülerinkaşık yada bardak gibi karşıtlarını verebilirmisiniz

Kısık Ateş
· 19.06.2020

Merhaba Derya, tariflerimiz profesyonel gastronomi sitesi ve mutfaklarına uygun olarak sisteme giriliyor. Mutfak tartısı bu işin en doğru yolu. Fakat tartı kullanmak istemeyen kullanıcılara özel malzeme listesinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablosundan yardım alabilirsiniz. Teşekkürler.