- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Tarif
Dondurmalı İrmik Helvası Tarifi
Yaza özel bir lezzet, tam kıvamında dondurmalı irmik helvası tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 50B
- 295
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g irmik
40 g çam fıstığı
200 g vanilyalı dondurma
Şerbeti için:
200 g toz şeker
Nasıl Yapılır?
- 1Tereyağını tencerede eritin. Çam fıstığı ve irmiği ekleyip kısık ateşte 20 dakika kavurun.
- 2Şerbeti için ayrı bir tencerede süt ve toz şekeri ara karıştırarak kaynatın.
- 3Helvayı bu aşamada bir yandan karıştırmaya diğer yandan şerbetini çok yavaş bir şekilde vermeye özen gösterin. Yavaş yavaş şerbetini ilave ettikten sonra birkaç dakika yüksek ateş, ardından yeniden kısık ateşe alarak karıştırma işlemine geçin. Şerbeti iyice çektiğinden emin olduktan sonra ocağın altını kapatın.
- 4En az 20 dk. kapağı kapalı demlendikten sonra, küçük boy bir kasenin içini hafif ıslatın. İrmik helvasından birkaç kaşık kaseye koyup yanlara doğru bastırarak ortasını çukur yapın.
- 5Çukurun ortasına dondurma koyup üzerini tekrar irmik helvasıyla kapatın. Kaseleri ters çevirip servis edin.
- 6Dilerseniz toz tarçın, toz Antep fıstığı veya ceviz parçaları ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
4 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Yorumlar (11)
Gram bazındaverilen ölçülerinkaşık yada bardak gibi karşıtlarını verebilirmisiniz
Merhaba Derya, tariflerimiz profesyonel gastronomi sitesi ve mutfaklarına uygun olarak sisteme giriliyor. Mutfak tartısı bu işin en doğru yolu. Fakat tartı kullanmak istemeyen kullanıcılara özel malzeme listesinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablosundan yardım alabilirsiniz. Teşekkürler.