Kısık Ateş
Tarif

Ekler Tarifi

Ekler, Fransız mutfağının önde gelen tatlılarından biridir ve dünya genelinde büyük bir popülerliğe sahiptir. Bu nefis tatlı, üç temel bileşen olan hamur, krema ve çikolata sosu ile hazırlanır. Peki, orijinal bir ekler tarifi nasıl yapılır? Ekler hamuru yani şu hamuru tarifi nasıl yapılır? Ekler kremasında hangi malzemeler kullanılır? Krema dolgulu ekler tatlısının çikolata sosu nasıl hazırlanır? İşte tüm detaylarıyla ağızlara layık çikolata soslu ekler tarifi…
100 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere, Fırın
Ekler Tarifi
Paylaş
  • 17B
  • 49
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Ekler/Choux Hamuru için:
200 ml su
115 g Pınar Tereyağı
Pınar
10 g toz şeker
2 tutam tuz
150 g un
4 adet yumurta
İç Kreması için:
500 ml Pınar Süt
Pınar
70 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
35 g un
35 g nişasta
30 g Pınar Tereyağı
Pınar
5 ml vanilya özütü
Çikolata Sosu için:
100 g bitter çikolata
50 ml Pınar Krema, %35 yağlı
Pınar

Nasıl Yapılır?

  • Ekler/Şu Hamuru için: Bir tencereye su, tereyağı, toz şeker ve tuzu koyup ocakta eritin.
  • Su kaynadıktan sonra altını kısarak elenmiş unu ekleyin ve tahta kaşık ile hamur haline gelene kadar karıştırın, ardından ocaktan alıp başka bir kaba aktarın ve soğumaya bırakın.
  • Bu esnada fırını 180°C ısıtın. Fırın tepsinize yağlı kağıt serin.
  • Hamur ılındıktan sonra bir karıştırma kabına alın. Karıştırma esnasında üzerine yumurtaları teker teker ekleyin ve hamura iyice yedirin. Sıkma torbasına yıldız veya yuvarlak duy takıp hamuru doldurun.
  • Parmak uzunluğunda hamurlar sıkın. Fırına verip, üzeri güzelce kızarıncaya kadar (yaklaşık 22-25 dakika) pişirin. Fırından çıktığında, 2 tanesini birbirine vurduğunuzda ses çıkması gerekir.
  • İç Kreması için: Sütü bir sos tenceresine alıp hafifçe ısıtın. Vanilya ve tereyağı hariç tüm malzemeleri içine ekleyip karıştırın. Kaynadığında ocaktan alın ve vanilya özütüyle tereyağını ekleyerek karıştırın ve eritin. Çukur bir tabağa alarak üzerini streçleyip soğumaya bırakın. Tamamen soğuduğunda yıldız duy takılı sıkma torbasına alın.
  • Çikolata Sosu için: Bitter çikolata ve kremayı bir kaseye alıp benmaride eritip, oda ısısına getirin.
  • Servisi için: Oda ısısına gelen ekler hamurlarını enlemesine kesin. Arasına kremayı sıkıp, hamurun üst parçasını da çikolataya batırıp fazlasını akıtın ve kremanın üzerini kapatın. Üzerine portakal kurusu eleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.1
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Paris-Brest Tarifi
90 Dakika
4-6 Kişilik
6B Görüntüleme
Elmalı Strudel Tarifi
50 Dakika
2 Kişilik
25B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Pişmeyen Labneli Puding Tarifi
11B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Sevim Demir
· 20.09.2023

Vildan hanım ellerinize sağlık fakat ekler pastanın krema ve sosun tarifi var malzeme listesi yok malzeme listesini de eklerseniz sevinirm, teşekkürler.

Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay

Merhaba Sevim Hanım, malzeme listesinde hepsi yazıyor. Uygulama içinden bakıyorsanız eğer ana başlıklar yan yana yer alıyor. Yani ekler hamuru için, iç kreması için ve çikolata sos için diye ayrı ayrı yer alıyor. Yine göremezseniz kisikatescom instagram hesabımızdan videonun altına bakabilirsiniz. Kolay gelsin 😊