Tarif

Enginar Yatağında Arapsaçı

Enginar yatağında kuzu etli arapsaçı tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
4-6 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere
Enginar Yatağında Arapsaçı
Paylaş
  • 4B
  • 82
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
6 adet çanak enginar
40 ml zeytinyağı
100 g yağsız kuzu eti
1 adet kuru soğan
100 g arapsaçı
15 g un
20 ml limon suyu
100 ml su
5 g tuz

Nasıl Yapılır?

  • Çanak enginarları su dolu bir tencerede yumuşayıncaya kadar haşlayın.
  • Başka bir tencerede kızdırdığınız zeytinyağına, kuşbaşı doğranmış kuzu etlerini ekleyip renk alana kadar kavurun.
  • Yemeklik doğranmış soğanları da ilave edin. Soğanlar şeffaflaşınca 3 cm kalınlığında doğradığınız arapsaçını da ilave edip kavurmaya devam edin.
  • Unu çırpma telinin girebileceği ebatta bir kaseye boşaltın. Üzerine limon suyunu ekleyip karıştırın. Suyu yavaş yavaş ekleyip pürüzsüz bir hal alıncaya kadar karıştırmaya devam edin. Tuzu da ilave ettikten sonra tencereye döküp diğer malzemelerle birleştirin.
  • Arapsaçlarının sap kısımları yumuşadıktan sonra ocaktan alın.
  • Tabağa yerleştirdiğiniz çanak enginarların üzerine dikkatlice paylaştırın.
  • Servis esnasında üzerine limon kabuğu rendesi serpebilirsiniz.

Sipariş Ver

250’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Serkan Çakır
Serkan Çakır
GastroTire Restoran Kurucu Şefi

Yorumlar (2)

Süreyya Eray
· 09.03.2021

İlk fırsatta deniycem iki sevdiğim lezzeti hiç bir arada düşünmemiştim

Uzman Serkan Çakır bu yorumu beğendi
Serkan Çakır
· 10.03.2021

Ellerinize sağlık 👏👏😅

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ekşi Kremalı Sebze Sote
30 Dakika
2-4 Kişilik
5B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Zeytinyağlı Enginar
60 Dakika
4-6 Kişilik
20B Görüntüleme
Aç Gezenler
Aç Gezenler
AG Creative
Ratatouille Nedir? Nasıl Yapılır?
34B Görüntüleme