Tarif

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi

Tam mevsiminde, bezelye püreli zeytinyağlı çanak enginar tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri
Tencere
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
Paylaş
  • 20B
  • 155
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
yeteri kadar tuz&akbiber
300 ml su
3 adet taze çanak enginar
150 g bezelye
50 ml Pınar Süt
Pınar
1/4 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tavaya koyup ısıtın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanlara limon suyunu ekleyin. Tuz, akbiber ve suyunu ekleyin. Su kaynamaya başladığında enginarları içerisine atıp yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tencerede bezelyeleri, sütü, kıyılmış dereotunu karıştırarak ocakta kaynatın. Daha sonra tuz ve akbiber ekleyerek baharat dengesini tadarak ayarlayın.
  • Hazır olan karışımı püre haline gelene dek blendırdan geçirin.
  • Pişen enginarların üzerine bezelye püresini koyup güzel bir servis tabağına alın.
  • Limon kabuğu rendesi ve bezelye taneleriyle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı ve Etli Yemek Tarifleri Tarifleri

Ramin Nuriyev
Ramin Nuriyev
Zeferan Restaurant - Executive Chef
Patlıcan Levengi Tarifi
60 Dakika
2 Kişilik
13B Görüntüleme
Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Zeytinyağlı Çalı Fasulye Tarifi
73B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Mandalinalı Pırasa Tarifi
45 Dakika
4-6 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Esra Tokat
· 04.06.2022

Ellerine sağlık şefimÇok güzel olmuş 😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 04.06.2022

Teşekkürler Esra, denemeni öneririm 🙏😇

Derya Torunoğlu
· 04.06.2022

Ellerinize saglik chefim harika görünüyor 👏👏👏👏

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 04.06.2022

Ben teşekkür ederim, afiyet olsun 🤩🤩

Esra Tokat
· 29.08.2022

Merhaba 🙋🏻 tarifi denedim. Yapımı kolay,hem de çok lezzetli.👩🏻‍🍳 Herşey için çok teşekkür ederim şefim. 😊😇

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 29.08.2022

Beğenmene çok sevindim Esra, ellerine sağlık 👏😊🙏🙏