- Tarifler
- Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
- Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
Bezelye, vitamin, mineral ve lif açısından oldukça zengin bir sebzedir. Peki, mevsiminde taptaze bezelyelerle hazırlayabileceğiniz bezelye püreli zeytinyağlı çanak enginar tarifi nasıl yapılır? Ve bu lezzetli yemeğin püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevabını ve daha fazlasını öğrenmek için yazımızı incelemeyi unutmayın!
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Paylaş
- 23B
- 159
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
yeteri kadar tuz&akbiber
300 ml su
3 adet taze çanak enginar
150 g bezelye
1/4 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Zeytinyağını bir tavaya koyup ısıtın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya başlayın.
- 2Kavrulan soğanlara limon suyunu ekleyin. Tuz, akbiber ve suyunu ekleyin. Su kaynamaya başladığında enginarları içerisine atıp yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakın.
- 3Ayrı bir tencerede bezelyeleri, sütü, kıyılmış dereotunu karıştırarak ocakta kaynatın. Daha sonra tuz ve akbiber ekleyerek baharat dengesini tadarak ayarlayın.
- 4Hazır olan karışımı püre haline gelene dek blendırdan geçirin.
- 5Pişen enginarların üzerine bezelye püresini koyup güzel bir servis tabağına alın.
- 6Limon kabuğu rendesi ve bezelye taneleriyle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?