Kısık Ateş
Tarif

Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi

Bezelye, vitamin, mineral ve lif açısından oldukça zengin bir sebzedir. Peki, mevsiminde taptaze bezelyelerle hazırlayabileceğiniz bezelye püreli zeytinyağlı çanak enginar tarifi nasıl yapılır? Ve bu lezzetli yemeğin püf noktaları nelerdir? Bu soruların cevabını ve daha fazlasını öğrenmek için yazımızı incelemeyi unutmayın!
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler
Tencere
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
Paylaş
  • 23B
  • 159
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
yeteri kadar tuz&akbiber
300 ml su
3 adet taze çanak enginar
150 g bezelye
50 ml Pınar Süt
Pınar
1/4 demet dereotu

Nasıl Yapılır?

  • Zeytinyağını bir tavaya koyup ısıtın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya başlayın.
  • Kavrulan soğanlara limon suyunu ekleyin. Tuz, akbiber ve suyunu ekleyin. Su kaynamaya başladığında enginarları içerisine atıp yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakın.
  • Ayrı bir tencerede bezelyeleri, sütü, kıyılmış dereotunu karıştırarak ocakta kaynatın. Daha sonra tuz ve akbiber ekleyerek baharat dengesini tadarak ayarlayın.
  • Hazır olan karışımı püre haline gelene dek blendırdan geçirin.
  • Pişen enginarların üzerine bezelye püresini koyup güzel bir servis tabağına alın.
  • Limon kabuğu rendesi ve bezelye taneleriyle süsleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Zeytinyağlı/Sebzeli Tarifler

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Nar Ekşili İmambayıldı Tarifi
13B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Yer Fıstıklı Brüksel Lahanası Tarifi
14B Görüntüleme
Maksut Aşkar
Maksut Aşkar
Neolokal Restoran Şefi ve Ortağı
Neolokal Usulü İmambayıldı Tarifi
36B Görüntüleme

Yorumlar (6)

Esra Tokat
· 04.06.2022

Ellerine sağlık şefimÇok güzel olmuş 😍

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 04.06.2022

Teşekkürler Esra, denemeni öneririm 🙏😇

Derya Torunoğlu
· 04.06.2022

Ellerinize saglik chefim harika görünüyor 👏👏👏👏

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 04.06.2022

Ben teşekkür ederim, afiyet olsun 🤩🤩

Esra Tokat
· 29.08.2022

Merhaba 🙋🏻 tarifi denedim. Yapımı kolay,hem de çok lezzetli.👩🏻‍🍳 Herşey için çok teşekkür ederim şefim. 😊😇

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 29.08.2022

Beğenmene çok sevindim Esra, ellerine sağlık 👏😊🙏🙏