- Tarifler
- Zeytinyağlı ve Etli Yemek
- Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
Tarif
Zeytinyağlı Bezelyeli Enginar Tarifi
Tam mevsiminde, bezelye püreli zeytinyağlı çanak enginar tarifi nasıl yapılır?
45 Dakika
2 Kişilik
Zeytinyağlı ve Etli Yemek
Tencere

Paylaş
- 17B
- 153
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
20 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
1 adet limon suyu
yeteri kadar tuz&akbiber
300 ml su
3 adet taze çanak enginar
150 g bezelye
1/4 demet dereotu
Nasıl Yapılır?
- 1Zeytinyağını bir tavaya koyup ısıtın. Yemeklik doğranmış soğan ve sarımsakları ekleyip kavurmaya başlayın.
- 2Kavrulan soğanlara limon suyunu ekleyin. Tuz, akbiber ve suyunu ekleyin. Su kaynamaya başladığında enginarları içerisine atıp yaklaşık 30 dk. pişmeye bırakın.
- 3Ayrı bir tencerede bezelyeleri, sütü, kıyılmış dereotunu karıştırarak ocakta kaynatın. Daha sonra tuz ve akbiber ekleyerek baharat dengesini tadarak ayarlayın.
- 4Hazır olan karışımı püre haline gelene dek blendırdan geçirin.
- 5Pişen enginarların üzerine bezelye püresini koyup güzel bir servis tabağına alın.
- 6Limon kabuğu rendesi ve bezelye taneleriyle süsleyerek servis edin.
Püf Noktası
*Baharat oranını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?