- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Espanyol Sos Tarifi
Tarif
Espanyol Sos Tarifi
Baskın aromalara sahip sos sevenler için harika bir öneri! 5 ana sostan biri olan Espanyol (Espagnole) Sos, aromatik lezzete sahip kahverengi sos olarak bilinmektedir. Peki, orijinal Espanyol Sos tarifi nasıl yapılır? Püf noktaları nelerdir? Tüm detaylar için Espanyol Sos tarifinin videosunu izlemeyi unutmayın.
140 Dakika
6-8 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Tencere, Tava
Paylaş
- 28B
- 67
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 litre kahverengi dana kemik suyu
240 g kahverengi roux (un ve tereyağı miyanesi)
30 ml ayçiçek yağı
230 g mire poix (soğan, havuç, kereviz sapı)
60 g domates salçası
1 adet aromatik torba (defne yaprağı, tane karabiber, taze kekik vs.)
tuz&karabiber
Nasıl Yapılır?
- 1Dana kemiği suyunu bir tencerede kaynamaya koyun.
- 2Kahverengi roux (miyane) çırparak tencereye ekleyin. Hafifçe kaynatmaya devam edin.
- 3Mirpua için: Geniş bir tavaya ayçiçek yağını alın, doğranmış soğanları hafif karamelize olana kadar soteleyin, ardından doğranmış havuç ve kereviz saplarını ilave edip karamelize edin. Daha sonra domates salçasını ekleyip kavurun.
- 4Üzerine kaynayan kemik suyundan biraz ekleyerek deglaze edin. Daha sonra her şeyi kaynayan kemik suyuna ekleyin.
- 5Aromatik torbayı da tencerenin içine bırakın ve üzerinde oluşan köpükleri zaman zaman alarak 2 saat boyunca kaynamaya bırakın. Kıvam alan Espanyol sosun tadını kontrol ederek tuz ve karabiber ayarını yapın.
- 6Ardından bir süzgeçten geçirerek kullanabilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
4.4
9 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.