- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- Havuçlu Cezerye Tarifi
Tarif
Havuçlu Cezerye Tarifi
Çocukluğumuzun tatlısı olan ev yapımı havuçlu cezerye tarifi nasıl yapılır? İşte karşınızda lezzetli ve nostaljik cezerye tarifi yapmanın püf noktaları...
30 Dakika
6-8 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 24B
- 44
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 buçuk adet havuç
200 g toz şeker
150 ml su
100 g ceviz içi
5 g toz tarçın
1 g karabiber
5 g yenibahar
7 g toz zencefil
Üzeri için: Hindistan cevizi
Nasıl Yapılır?
- 1Havuçların kabuklarını soyun ve rendeleyin.
- 2Bir tencere içerisinde havucu, şekeri ve suyu karıştırın.
- 3Kısık ateşte suyunu çekip macun kıvamına gelene kadar pişirin.
- 4İçerisine tüm baharatları ekleyin, aromalandırın.
- 5İstediğiniz boyutta şekillendirip soğumaya bırakın.
- 6Hindistan cevizi ile servis edebilirsiniz. Afiyet olsun.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
60 Dakika
4-6 Kişilik
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.