Kısık Ateş
Tarif

Hollandez Sos Tarifi

Fransız mutfağında dünyaya yayılmış, yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak Hollandez sos (Hollandaise Sauce) tarifi! Beş ana sostan biri olan Hollandez sosu tam kıvamında çok hızlı şekilde hazırlayabilirsiniz. Beyaz sos olarak da bilinen Hollandez sos, kahvaltı sofralarınızın sevilen lezzeti olacak. Hollandez sos nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Daha fazlası için videomuzu izleyebilirsiniz.
20 Dakika
2 Kişilik
Sos ve Krema Tarifleri
Çırpma
Paylaş
  • 53B
  • 74
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta sarısı
80-100 ml sade yağ
10-15 damla limon suyu
tadımlık tuz
tadımlık beyaz biber

Nasıl Yapılır?

  • Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir cam kasede yumurta sarılarını çırpın. Daha sonra benmari üzerine alarak açık sarı renk olana kadar ve kalınlaşana kadar çırpmaya devam edin. Krem şanti yoğunluğunda olmasına özen gösterin.
  • Sade yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) çırparak eklemeye başlayın, yağın tamamını bu şekilde karışıma yedirin ve benmari üzerinden alın.
  • 10 damla kadar limon suyu da ekleyip tuz ve beyaz biber ayarını yapın.
  • Son kez tadını kontrol ederek birkaç damla daha limon suyu eklemesi yapabilirsiniz. Gerekirse sosun yoğunluğunu ılık su ile açabilirsiniz.

Püf Noktası

*Sade Yağ yapımının videosuna Kısık Ateş YouTube kanalımızdan ulaşabilirsiniz.
*Hollandez Sos tarifi için videomuzu izlemeyi unutmayın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
5.0
8 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sos ve Krema Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Deniz Mahsullü Sos Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
10B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Taze Naneli Dip Sos Tarifi
10 Dakika
2 Kişilik
10B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Balzamik Sos Tarifi
5 Dakika
1 Kişilik
68B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.