Tarif

İncirli Bar Tarifi

Bu nefis incirli barlardan bir porsiyonunu, spor sonrası filtre kahveyle birlikte tüketerek kendimi ödüllendiriyorum. Hurmalı incirli bar tarifi nasıl yapılır?
35 Dakika
6-8 Kişilik
Kek ve Kurabiye Tarifleri
Karıştırma
İncirli Bar Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 128
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
8 adet hurma
5 g tarçın
2top himalaya tuzu
240 ml Pınar Yarım Yağlı Süt
Pınar
150 g chia tohumu
150 g yulaf kepeği
6 adet kuru incir
20 g rendelenmiş Hindistan cevizi

Nasıl Yapılır?

  • Çekirdeğini çıkardığınız hurmaları, tarçını, tuzu ve sütü blenderin haznesine aktarın. Püre haline gelene kadar, yaklaşık iki dakika ezin.
  • Püreyi çukur bir kaseye aktarın. Chia tohumunu ve yulaf kepeğini ilave edin. Spatula ile iyice karıştırın.
  • Karışımı dikdörtgen bir tart kalıbına kaşıkla bastırarak yayın.
  • Kuru incirleri fotoğrafta gördüğünüz gibi şeritler halinde doğrayın.
  • Doğradığınız incir parçalarını püre haline getirdiğiniz karışımın üzerine elinizle hafifçe bastırarak yerleştirin.
  • Buzlukta yarım saat beklettikten sonra istediğiniz şekilde dilimleyin. Dilimlerin yarısını rendelenmiş hindistan cevizine bulayarak servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

Enerji: 330 kalori
Karbonhidrat: 48,1 g
Protein: 10,4 g
Yağ: 11,3 g
Lif: 16 g

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Kek ve Kurabiye Tarifleri Tarifleri

Dereotlu Ev Kurabiyesi Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
12B Görüntüleme
Elmalı Pay Tarifi
50 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Yulaflı Cookies Tarifi
25 Dakika
4-6 Kişilik
11B Görüntüleme

Yorumlar (3)

Mehtap DURMAZ
· 21.01.2020

😇👍💫

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Hüseyin Onur İmamoğlu

Kışa yakışır bir lezzet.👏👏👏

Uzman Rafet İnce bu yorumu beğendi
Rafet İnce
· 10.02.2020

Sağol Hüseyin, dediğin gibi çok sağlıklı ve lezzetli bir tariftir. Afiyet olsun...