Tarif

İrmik Helvası Tarifi

Tam kıvamında, birebir ölçülü nefis irmik helvası tarifi nasıl yapılır? İrmik helvası yapmanın tüm püf noktalarını Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
İrmik Helvası Tarifi
Paylaş
  • 176B
  • 128
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 ml Pınar Süt
Pınar
180 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
25 g dolmalık fıstık
100 g irmik

Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tenceresinde süt, toz şeker ve çubuk tarçınları karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritmeye başlayın, dolmalık fıstıkları ve irmiği ekleyip esmer bir renk alana kadar kısık ateşte sabırla kavurun.
  • Kavrulan irmiğe sütlü şerbeti yavaşça ilave edip hızlıca karıştırın. Birkaç dakika yüksek ateşte, ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dk. pişirin.
  • Şerbetini çeken irmik helvasını ocaktan alıp demlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Tarçınlı Elma Tatlısı Tarifi
10B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Kolay Tiramisu Tarifi & Tiramisu Malzemeleri
21B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Klasik Waffle Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
16B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.