- Tarifler
- Tatlı Tarifleri
- İrmik Helvası Tarifi
Tarif
İrmik Helvası Tarifi
Tam kıvamında, birebir ölçülü nefis irmik helvası tarifi nasıl yapılır? İrmik helvası yapmanın tüm püf noktalarını Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
Paylaş
- 170B
- 129
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
180 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
25 g dolmalık fıstık
100 g irmik
Nasıl Yapılır?
- 1Bir sos tenceresinde süt, toz şeker ve çubuk tarçınları karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alın.
- 2Ayrı bir tencerede tereyağını eritmeye başlayın, dolmalık fıstıkları ve irmiği ekleyip esmer bir renk alana kadar kısık ateşte sabırla kavurun.
- 3Kavrulan irmiğe sütlü şerbeti yavaşça ilave edip hızlıca karıştırın. Birkaç dakika yüksek ateşte, ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dk. pişirin.
- 4Şerbetini çeken irmik helvasını ocaktan alıp demlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
5 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Tatlı Tarifleri Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.