Kısık Ateş
Tarif

İrmik Helvası Tarifi

Tam kıvamında, birebir ölçülü nefis irmik helvası tarifi nasıl yapılır? İrmik helvası yapmanın tüm püf noktalarını Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Nasıl Yapıldığını Hemen Youtube’dan İzle!
40 Dakika
2-4 Kişilik
Tatlı Tarifleri
Tencere
İrmik Helvası Tarifi
Paylaş
  • 216B
  • 130
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
300 ml Pınar Süt
Pınar
180 g toz şeker
2 adet çubuk tarçın
50 g Pınar Tereyağı
Pınar
25 g dolmalık fıstık
100 g irmik

Nasıl Yapılır?

  • Bir sos tenceresinde süt, toz şeker ve çubuk tarçınları karıştırarak kaynatın. Kaynadıktan hemen sonra ocaktan alın.
  • Ayrı bir tencerede tereyağını eritmeye başlayın, dolmalık fıstıkları ve irmiği ekleyip esmer bir renk alana kadar kısık ateşte sabırla kavurun.
  • Kavrulan irmiğe sütlü şerbeti yavaşça ilave edip hızlıca karıştırın. Birkaç dakika yüksek ateşte, ardından kısık ateşte kapağı kapalı olarak 10-15 dk. pişirin.
  • Şerbetini çeken irmik helvasını ocaktan alıp demlendirin. Daha sonra dilediğiniz gibi süsleyerek servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
7 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Mini Alman Pastası Tarifi
60 Dakika
6-8 Kişilik
20B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Havuçlu Cezerye Tarifi
30 Dakika
6-8 Kişilik
23B Görüntüleme
Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Karamelize Muz Tarifi
20 Dakika
2-4 Kişilik
19B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.