Kısık Ateş
Tarif

Kavunlu Bademli Dondurma Tarifi

Evde pratik dondurma yapımı: dondurma yapmanın püf noktaları nelerdir? Kavrulmuş bademlerle lezzetlendirilmiş kavunlu dondurma tarifi nasıl yapılır? Tam mevsiminde lezzetli mi lezzetli Kavunlu Bademli Dondurma tarifi ve tüm detayları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
60 Dakika
2-4 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
  • 15B
  • 55
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet küçük boy kavun
600 ml Pınar Latte Art Barista Süt
Pınar
400 ml Pınar Krema
Pınar
20 g toz salep
150+50 g toz şeker
2 adet yumurta sarısı
200 g kavrulmuş badem

Nasıl Yapılır?

  • Öncelikle kavunun kabuğunu soyup, çekirdeklerini temizleyin. Ardından iri iri doğrayarak dilimleyin.
  • Dilimlenen kavunları mutfak robotundan hafif parçalı olacak şekilde geçirin.
  • Orta boy bir tencereye; süt, krema, toz salep ve 150 g toz şekeri alıp karıştırarak ısıtın.
  • Hemen arkasından robottan geçirdiğiniz kavun parçalarını tencereye alıp kaynama noktasına gelene kadar karıştırmaya devam edin. Burada tamamen kaynatmamaya özen gösterin!
  • Yumurta sarıları ve kalan 50 g toz şekeri bir kapta şeker eriyene kadar çırpın. Ilınan süt karışımından bir kepçe yumurta karışımına ilave edin ve karıştırın. Sütün sıcaklığı ile yumurta sıcaklığı dengelenince kalan sütün tamamına yumurta karışımını ekleyin. Benmari usulü hemen ocağa alıp karışım koyulaşana kadar karıştırın. Bu işleme temperleme yöntemi deniyor. Temperleme Nedir? Birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan ‘’kesilme’’ olayının önüne geçiliyor.
  • Dolaba koyabileceğiniz temiz bir kaba alın. Üzerini, bir streç film ile kabuk tutmasını ve hava almasını engelleyecek şekilde kapatın.
  • +4°C buzdolabına kaldırıp, en az 4-6 saat dinlendirin.
  • Dinlenen dondurma karışımını buzdolabından çıkarın. Aynı zamanda dondurma makinesini kullanım talimatlarına göre hazırlamayı unutmayın!
  • Dondurma karışımını yavaşça dondurma haznesine döküp düşük devirde karıştırmaya başlayın. Karıştırma sırasında kavrulmuş bademlerin yarısını ekleyin.
  • 10-15 dk. sonra karışımın dondurma kıvamı almaya başladığını göreceksiniz.
  • Hazır olan bademli dondurmayı temiz bir kaba alın ve -18°C derin dondurucuda, en az 6-8 saat dondurun.
  • Tamamen donan dondurmayı kalan kavrulmuş bademlerle süsleyerek dilediğiniz gibi servis edebilirsiniz.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
*Temperleme Nedir? Birbirinden farklı ısıdaki iki sıvının, yavaş yavaş birbirine karıştırılarak ısılarının eşitlenmesi işlemine deniyor. Bu teknikle, mutfaklarda çokça yaşanan ‘’kesilme’’ olayının önüne geçiliyor.
*Dondurma yapımında en önemli şey dondurma aparatlarınızı en az 1 gece önceden derin dondurucuda bekletmiş olmanız!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
4 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri

Bitter Çikolatalı Fındıklı Dondurma Tarifi
20B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Antep Fıstıklı Dondurma Tarifi
13B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Muzlu ve Hurmalı Dondurma Tarifi
22B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Koray Ala
· 11.01.2023

Şefim dondurma makinamız yok nasıl yapabiliriz:((

Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi
Gülçin Kaya
· 13.01.2023

Selam Koray, Makina yoksa el mikseri ile yapabilirsin.El mikseri ile ya çırpma işleminden sonra dondurucuda dinlendir ,2 saattekrar tekrar çırp . Bu işlemi 2-3 kez tekrarlamalısın.Makina ileelde ettiğimiz hacme yakın kıvam yakalayabilirsin bu şekilde , Ellerine Sağlık şimdiden..