Paylaş
- 9B
- 55
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g taze erişte makarnası
10 ml zeytinyağı
20 g keş peyniri, ufalanmış
20 g ceviz içi, iri doğranmış
tuz
karabiber
pul biber
Nasıl Yapılır?
- 1Taze erişteyi geniş bir tencerede bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayın. Ardından bir süzgece alıp, yapışmaması için az miktarda zeytinyağı ile karıştırın.
- 2Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Keş peynirini içine ekleyip güzelce kavurun hafif kahverengi bir renk aldığında cevizleri ilave edin.
- 3Kokusu çıkan peynirli harca haşlanmış makarnayı ilave edin. Varsa makarna suyundan biraz ekleyerek güzelce harmanlayın.
- 4Keş peyniri tuzlu olduğundan tadını kontrol ederek; tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirip sıcak olarak servis edin.
Püf Noktası
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
2 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?