Kısık Ateş
Tarif

Keşli Cevizli Erişte Tarifi

Taze erişte hamurundan Keşli Cevizli Erişte tarifi nasıl yapılır? Tereyağlı, bol peynirli ve cevizli erişte yapmanın püf noktaları için tarif videomuzu izlemeyi unutmayın.
30 Dakika
1 Kişilik
Makarna Tarifleri
Tencere
Paylaş
  • 14B
  • 57
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g taze erişte makarnası
10 ml zeytinyağı
40 g Pınar Tereyağı
Pınar
20 g keş peyniri, ufalanmış
20 g ceviz içi, iri doğranmış
tuz
karabiber
pul biber

Nasıl Yapılır?

  • Taze erişteyi geniş bir tencerede bol tuzlu kaynar suda 3 dakika haşlayın. Ardından bir süzgece alıp, yapışmaması için az miktarda zeytinyağı ile karıştırın.
  • Ayrı bir tavada zeytinyağı ve tereyağını ısıtın. Keş peynirini içine ekleyip güzelce kavurun hafif kahverengi bir renk aldığında cevizleri ilave edin.
  • Kokusu çıkan peynirli harca haşlanmış makarnayı ilave edin. Varsa makarna suyundan biraz ekleyerek güzelce harmanlayın.
  • Keş peyniri tuzlu olduğundan tadını kontrol ederek; tuz, karabiber ve pul biberle lezzetlendirip sıcak olarak servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
5.0
3 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Makarna Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Lazanya Milano Tarifi
45 Dakika
2-4 Kişilik
20B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Adaçaylı Penne Tarifi
30 Dakika
2 Kişilik
16B Görüntüleme
Pancar Soslu Spagetti Tarifi
approved
20 Dakika
4-6 Kişilik
24B Görüntüleme

Yorumlar (4)

Esma Kılıçoğlu
· 19.11.2022

Şefim makinanızın markası nedir.

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 20.11.2022

Merhaba, marka adı veremiyorum fakat internet üzerinden makarna makinesi olarak araştırdığınızda rahatlıkla bulabilirsiniz. Sevgiler.

Esma Kılıçoğlu
· 19.11.2022

Elinize sağlık

Uzman Fehmi Samancı bu yorumu beğendi
Fehmi Samancı
· 20.11.2022

Çok teşekkür ederim 👩‍🍳👍