- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Dondurma Tarifleri
- Kirazlı Dondurma Tarifi
Tarif
Kirazlı Dondurma Tarifi
Hem yaparken hem yerken keyif alacağınız dondurma tariflerinde bugün! Pratik kirazlı ve karadutlu dondurma nasıl yapılır? Denemeye var mısınız? 🍒😋
55 Dakika
4-6 Kişilik
Dondurma Tarifleri
Karıştırma, Dondurma
Paylaş
- 28B
- 149
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
500 g kiraz, çekirdekleri ve sapları ayıklanmış
250 g karadut, sapları ayıklanmış
200 g pudra şekeri
Nasıl Yapılır?
- 1Sap ve çekirdeklerinden ayrılmış kiraz ve karadutları yıkayıp bir kaba alın, üzerine pudra şekerini döküp 30 dk. bekletin.
- 2Daha sonra ocağa alın ve kısık ateşte 20 dk. kaynamaya bırakın.
- 3Soğuduktan sonra krema ile beraber rondodan geçirin, bir dondurma kabına alın ve -18 derecede en az 6 saat bekletin.
- 4Dondurmanızı 6 saat boyunca aralıklı olarak karıştırmanızı öneririm, buzlanma olacağından tadının daha kıvamlı ve güzel olmasını sağlayacaktır.
- 5Soğuk olarak tüketin, afiyet olsun.
Püf Noktası
*Dondurmanızın daha şekerli olmasını istiyorsanız pudra şekeri oranını artırabilirsiniz.
*Bu tarifi dilediğiniz meyvelerle yapabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
5.0
1 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar (12)
Gülçin şefim ellerinize sağlık. Bu zamanda kara dut bulmak zor. Onun yerine beyaz dut'la veya böğürtlen hatta ahududu ile yapsak, hangisi kullanmak adına tavsiyeniz ne olur? Teşekkürler
Uzman Gülçin Kaya bu yorumu beğendi