Paylaş
- 16B
- 87
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
30 ml sıvı yağ
500 g kıyma
5 g kimyon
tuz&karabiber
5 g sarımsak tozu
4 adet küçük boy lavaş
1/4 demet maydanoz
1/4 demet dereotu
1-2 adet taze soğan
5-6 dal taze nane
1 adet kırmızı kapya biber
50 g meksika fasulyesi
50 g konserve mısır
Nasıl Yapılır?
- 1Kızdırdığınız sıvı yağda, kıymayı güzelce kavurun. İçine tüm toz baharatları ve acılı ketçabı ilave edip karıştırın.
- 2Lavaşları bir pişirme kabına yarım ay olacak şekilde dizin. Her birinin içine kıyma harcını eşit şekilde paylaştırın.
- 3Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri ekleyip, önceden ısıtılmış 180°C fırında yaklaşık 15 dakika lavaşların kenarları hafif kızarana kadar bekletin.
- 4Bu esnada tüm yeşillikleri kıyın, biberi doğrayın. Meksika fasulyesi ve konserve mısırla beraber güzelce karıştırın.
- 5Fırından aldığınız lavaşların üzerine eşit şekilde paylaştırıp, arzuya göre biraz daha kaşar peyniri ve acılı ketçap ekleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Baharat oranlarını damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz.
*Tarif videomuzu izlemeyi unutmayın!
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Fast Food Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.