- Tarifler
- Sarma ve Dolma Tarifleri
- Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi
Kıymalı Yaprak Sarma Tarifi
- 46B
- 85
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Dolma harcı için geniş bir kapta kıymayı, rendelenmiş domatesleri, doğranmış soğanı, baharatları, maydanozu ve pirinci güzelce yoğurun.
- 2Yapraklar salamura ise sıcak suda kaynatıp bekletin, ara ara bol suyla yıkayarak tuzundan arındırın, taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dk. bekleterek yumuşamasını sağlayın.
- 3Soğumuş yaprakların sap kısımlarını keserek alın.
- 4Yaprakların parlak yüzü alta gelecek ve sap kısmı size bakacak şekilde tezgaha yayın. İç harcından arzu ettiğiniz kadar koyun. Yaprağın size yakın olan kısmını malzemenin üstüne kapatın, ardından yan kısımlarını kapatarak yaprağı çok sıkı olmayacak şekilde sarın. Pirincin şişme payını göz önünde bulundurarak kalınlığını ayarlayın.
- 5Pişireceğiniz tencerenin tabanına birkaç parça doğranmış çiğ havuç ve soğan yerleştirin. Üzerini taze yapraklarla kaplayın. Ardından sarmaları sıralı şekilde tencereye dizin.
- 6Domates salçasını ılık kemik suyunda ezerek karıştırın ve sarmaların üzerine gezdirin.
- 7Son olarak birkaç parça tereyağı yerleştirip, taze yapraklarla sarmaların üzerini kapatın. Ardından bir porselen tabak kapatın ve kısık ateşte (25-30 dk.) tencerenin kapağı kapalı şekilde pişmeye bırakın.
- 8Pişen sarmaları dinlendirdikten sonra yoğurt eşliğinde servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Taze yaprakların sap kısımlarını pişirme esnasında tencerenin tabanına yayarak kullanabilirsiniz. Pişerken ekşilik verecektir.
*Yapraklar salamura ise sıcak suda kaynatıp bekletin, ara ara bol suyla yıkayarak tuzundan arındırın, taze ise kaynattığınız sıcak suya atıp 3-4 dk. bekleterek yaprakların yumuşamasını sağlayabilirsiniz.
*İç harcını hazırlarken yaprakların tuzunu kontrol etmeli ve ona göre tuz eklemelisiniz. Eğer yapraklarınız tuzlu ise iç harca tuz eklemeyebilirsiniz.
*Yaprakları sararken çok sıkı olmamasına dikkat edin, pirinç şişeceği için yapraklarınız yırtılabilir.
*Tüm sarmaların eşit boyda ve kalınlıkta olması için harç miktarını eşit koymaya özen gösterin.
*Pişirme esnasında üzerine tabak kapatmak pişerken dağılmalarını önleyecektir.
*Dilerseniz sarmalarınızı yoğurt ve tereyağlı pul biberle servis edebilirsiniz.
*Tarif videomuzu, Kısık Ateş Tv youtube kanalımızdan izleyebilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!