Tarif

Bamya Dolması Tarifi

Osmanlı yemeklerinden biri olan Bamya dolması, özellikle Adana'da sıklıkla yapılan ana yemekler arasındadır. Mevsiminde yapılan bamya dolmaları oldukça lezzetli ve doyurucu olur... Bamya dolması nasıl yapılır?
55 Dakika
2-4 Kişilik
Sarma ve Dolma Tarifleri
Tencere
Bamya Dolması Tarifi
Paylaş
  • 25B
  • 144
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
150 g pirinç
100 ml zeytinyağı
1 adet kuru soğan
2 diş sarımsak
10 g dolmalık fıstık
10 g kuş üzümü
240 ml sıcak su
300 g iri bamya
1 adet dilimlenmiş limon
tuz&karabiber
2 tutam toz şeker
20 ml zeytinyağı

Nasıl Yapılır?

  • Pirinci güzelce yıkayın, 15 dakika ılık suda bekletip süzün.
  • Bir tavaya zeytinyağıyla beraber ince doğranmış soğan ve sarımsağı ekleyin. Rengi pembeleşince dolmalık fıstık ve kuş üzümünü de ilave edip kavurun.
  • Ardından pirinci ekleyin. Pirinç kavrulunca sıcak suyu ilave edin.
  • Demlenme sırasında tuz, karabiber, kuru nane, kırmızı toz biber gibi damak tadınıza uygun baharatlar ilave edin. Dilerseniz bu aşamada ince kıyılmış dereotu ekleyebilirsiniz. Harcı soğuması için bir kenara alın.
  • Bamyaların sap kısımlarını küçük bir bıçakla keserek içlerini dikkatlice boşaltın.
  • Daha sonra içlerini hazırlanan harçla doldurun.
  • Pişireceğiniz tencerenin tabanına dilimlenmiş limonu döşeyin, üstüne dolmaları dizin. Üzerine tuz, toz şeker, zeytinyağı ve 1 su bardağı sıcak su gezdirin.
  • Tencerenin kapağı kapalı şekilde en kısık ateşte 20-25 dk. pişmeye bırakın. Pirinçler pişince ocaktan alın ve soğuyunca servis yapın.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Sarma ve Dolma Tarifleri Tarifleri

Fehmi Samancı
Fehmi Samancı
Eğitmen / Danışman Şef
Sebzeli Etli Dolma Tarifi
60 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
İncir Yaprağı Sarması Tarifi
5B Görüntüleme
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Kestaneli Kelem Sarma Tarifi
90 Dakika
6-8 Kişilik
22B Görüntüleme

Yorumlar (8)

Ece Korkmaz
· 19.07.2020

İnanmıyorum güzelliğe bak ya , şiir gibi

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 20.07.2020

Teşekkürler Ece. 😉✋

FilizFerah
· 20.08.2020

Mükemmel. Pişirme aşamasında su ekleniyor mu?

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 21.08.2020

Merhaba Filiz, 1 su bardağı kadar sıcak su koyarak kontrollü pişirebilirsin.

İrem Demirci
· 23.09.2020

Bu kadar minik sebzeden bile dolma hayran kaldım

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 28.09.2020

Çok lezzetlidir, denemenizi öneririm. 👏👍