- Tarifler
- Sos ve Krema Tarifleri
- Mayonez Tarifi
Mayonez Tarifi
- 33B
- 58
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Varsa bir mayonez tenceresinde yok ise geniş bir kasede yumurta sarısı ve dijon hardalı çırpmaya başlayın.
- 2Yumurta sarısı köpürmeye başladığında sıvı yağı çok yavaş bir şekilde (ip gibi) eklemeye başlayın ve çırpma işlemine ara vermeyin. Yağı ekledikçe sosun kıvamının koyulaştığını göreceksiniz.
- 3Kıvam alan sosa limon suyu, tuz ve beyaz biber ilave ederek çırpmaya devam edin.
- 4Sos kıvamı alan sarı renk mayonezin rengini biraz daha açmak isterseniz birkaç damla sade su ilave edebilirsiniz.
- 5Sıvı yağın tamamını eklemeyi bitirdiğinizde mayonez hazır olacaktır. Son kez tadını kontrol ederek biraz tuz ve limon suyu eklemesi yapabilirsiniz.
Püf Noktası
Mayonez Tarifinin Püf Noktaları Nelerdir?
*İyi bir mayonez sos için, kullanacağınız yumurtanın taze olduğundan emin olun.
*Çırpma kasesinin kaymaması için altına küçük bir kaydırmaz koyarsanız çok işinize yarayacaktır. Yoksa bir mutfak bezini ıslatıp da kasenin altına koyarak kaymasını engelleyebilirsiniz.
*Çırparken havalandıra havalandıra çırpmaya dikkat edin. Böylece mayonez içine çok daha fazla hava alacak ve dokusu çok daha yumuşak olacak.
*Sıvı yağı ip gibi dökerken çırpma işlemine kesinlikle ara vermeyin aksi takdirde yumurta kesilebilir.
*Bu tarifte zeytinyağı ile ayçiçek yağı karıştırılarak kullanıldı. Dilerseniz sadece zeytinyağı veya sadece ayçiçek yağı kullanabilirsiniz. Sadece zeytinyağı ile yapılan mayonezin tadı biraz ağır olabilir.
*Tercihen ayçiçek yağı yerine fındık yağı da kullanabilirsiniz.
*Eğer mayonezin kıvamı kalın olmuş ve rengi sarı olmuş ise çok çok az miktarda su ile açabilirsiniz.
*Limon suyu yerine beyaz sirke kullanabilirsiniz.
Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!
PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!
Benzer Sos ve Krema Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.