- Tarifler
- Dondurma ve Sorbe Tarifleri
- Meybuz Tarifleri
- Meyveli Meybuz Tarifi
Tarif
Meyveli Meybuz Tarifi
Serinleten lezzetlerde bugün! 5 dakikada şipşak meybuz tarifi: Evde meybuz nasıl yapılır? Sadece 3 malzeme ile enfes meybuz tarifi yapmanın püf noktaları nelerdir? Doğal meyvelerle hazırlanan; kavunlu ve karpuzlu meybuz tarifimizi mutlaka deneyin, pişman olamayacaksınız!
Paylaş
- 28B
- 43
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
Kavunlu Meybuz için:
1 adet orta kalınlıkta dilimlenmiş kavun
1/2 adet limonun suyu
1 Türk kahvesi fincanı su
Karpuzlu Meybuz için:
1 adet orta kalınlıkta dilimlenmiş karpuz
1/2 adet limonun suyu
1 Türk kahvesi fincanı su
Nasıl Yapılır?
- 1Kavunlu Meybuz için; kavunun çekirdeklerini ayıklayıp, blenderda püre haline getirin. Limon suyu ve suyu ekleyip, karıştırın ve süzgeçten geçirin. Ardından dondurma kalıplarına doldurun. En az 3-4 saat dondurduktan sonra servis edebilirsiniz.
- 2Karpuzlu Meybuz için; karpuzun çekirdeklerini ayıklayıp, blenderda püre haline getirin. Limon suyu ve suyu ekleyip, karıştırın ve süzgeçten geçirin. Ardından dondurma kalıplarına doldurun. En az 3-4 saat dondurduktan sonra servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
4.3
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.