Kısık Ateş
Tarif

Şeftalili ve Vişneli Meybuz Tarifi

Sıcak yaz günlerine özel şeftali ve vişneli meybuz tarifi nasıl yapılır? Evde kolaylıkla hazırlayabileceğiniz meybuz tarifinin tüm detayları için hemen tıklayın!
20 Dakika
2-4 Kişilik
Meybuz Tarifleri
Dondurma
Paylaş
  • 17B
  • 23
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
2 adet şeftali
300 g vişne
60 g bal
1 adet dondurma kalıbı

Nasıl Yapılır?

  • Kabuğu ve çekirdeği alınmış şeftalileri ve balın yarısını blender haznesine ekleyin.
  • Şeftali ve bal karışımınız püre haline gelene kadar blender'dan geçirin.
  • Aynı şekilde çekirdeği ayıklanmış vişne ve kalan balı blender haznesine ekleyin.
  • Vişne ve bal karışımınızı püre haline gelene kadar blender'dan geçirin.
  • Püre kıvamına gelen her iki karışımı dilediğiniz şekilde dondurma (meybuz) kalıplarına aktarın.
  • Hazırladığınız meybuz karışımını 6 saat beklemek üzere buzluğa yerleştirin.
  • Buzluktan çıkardığınız meybuzlarınızı kısa bir süre sıcak suya tutarak kolayca kabından çıkarabilirsiniz. Ardından bekletmeden servis edin. Afiyet olsun.

Püf Noktası

*6 saat dondurucuda bekletin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Dondurma ve Sorbe Tarifleri Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Ananas ve Çikolatalı Meybuz Tarifi
13B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Meyveli Meybuz Tarifi
15 Dakika
4-6 Kişilik
23B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.