Tarif

Milföyden Çam Ağacı Tarifi

Milföy hamurundan çikolatalı yılbaşı ağacı tarifi nasıl yapılır? Çam ağacı şeklinde milföy börek: hazır milföy hamurundan çikolatalı yılbaşı ağacı...
40 Dakika
2-4 Kişilik
Hamur İşi
Fırın
Milföyden Çam Ağacı Tarifi
Paylaş
  • 5B
  • 26
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
200 g sürülebilir sütlü çikolata
8 adet dikdörtgen milföy yaprağı
1 adet yumurta sarısı
renkli şekerleme
pudra şekeri
kırık fındık

Nasıl Yapılır?

  • Milföy yapraklarını oda ısısında bekletin.
  • Fırını 200°C’ye ayarlayın.
  • Milföyler hafif yumuşadığında 4 yaprağı birbirine yapıştırarak büyük bir dikdörtgen elde edin. Aynısından bir tane daha yapın.
  • Bir tanesini yağlı kağıt üzerine alın, üzerine üçgen şekilde çikolata yayın ve diğer dikdörtgen milföyü de üzerine serin.
  • Üçgen ağaç şeklinde kesin ve alt kısmını da ağaç gövdesi olarak kesin.
  • Üçgen kestiğiniz kısmın orta kısmında 3-4 cm bırakarak, kenarlarını parmak kalınlığında şeritler halinde kesin. Hepsini dikkatlice kıvırın. Beyaz kısımların üzerine çok az su ile açtığınız yumurta sarısını sürün. (İsterseniz bu kısımda üzerine şeker serpin.)
  • 15-17 dakika üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirin.
  • Üzerine renkli şekerleme, pudra şekeri ve kırık fındık serperek servis edin.

Püf Noktası

*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.

Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!

300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.

Vildan Tünay
Vildan Tünay
Pasta Şefi & Yemek Fotoğrafçısı & Dijital İçerik Üretici
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Hamur İşi Tarifleri

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Scones Ekmeği
50 Dakika
4-6 Kişilik
15B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
İngiliz Turtası
70 Dakika
6-8 Kişilik
14B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kıymalı Patatesli Börek Mantısı
13B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.