- Tarifler
- Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
- Mütebbel Tarifi
Tarif
Mütebbel Tarifi
Lübnan ve Hatay mutfağına özgü Mütebbel, patlıcan ve tahinle yapılan çok lezzetli bir meze çeşididir.Mütebbel mezesini özellikle et yemeklerinin yanında servis edebilirsiniz. Mütebbel tarifi nasıl yapılır?
40 Dakika
2-4 Kişilik
Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Karıştırma
Paylaş
- 164B
- 338
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
3 adet patlıcan
2 diş sarımsak
10 ml limon suyu
50 g tahin
10 ml zeytinyağı
5 g tuz
Nasıl Yapılır?
- 1Bıçak yardımıyla delikler açtığınız patlıcanları ocak üzerinde ara ara çevirerek közleyin. Bu işlemi fırında da yapabilirsiniz.
- 2Közlenen patlıcanları biraz soğuttuktan sonra kabuklarını dikkatlice soyun.
- 3Patlıcanları çok küçük olacak şekilde ezerek doğrayın.
- 4Havanda dövülmüş sarımsakları patlıcanlara ekleyin.
- 5Limon suyu, tahin, zeytinyağı ve tuzla lezzetlendirip homojen kıvam alana kadar güzelce karıştırın.
- 6Hazır olan mütebbel mezesini bir servis tabağına alın.
- 7Tercihen üzerini kimyon, pul biber ve çırpılmış yoğurtla süsleyebilirsiniz. Afiyet olsun.
Melih Yıldırım
Bi Küçük Meyhane - Kurucu Şefi
5.0
6 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Sıcak/Soğuk Meze Tarifleri
Yorumlar (11)
Şefim saç kavurmanın yanına garnitür olarak gider mi? Ya da tavsiyeniz nedir? ( pilavdan başka )
Uzman Melih Yıldırım bu yorumu beğendi