Tarif

Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi

Patatesli ekşi kremalı kabak salatası nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Salata Tarifleri
Tencere
Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi
Paylaş
  • 11B
  • 77
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bebek yeşil ve sarı kabak
400 g bebek patates
5 g toz şeker
tuz&karabiber
75 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 demet taze soğan
1 demet dereotu
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g konserve mısır

Nasıl Yapılır?

  • Yeşil kabak, sarı kabak ve patatesleri aynı boyutlarda doğrayın.
  • Patatesleri bir tencereye alıp üzerini kaplayacak kadar su ilave edin, toz şeker ve tuz serpin.
  • Tencereyi kaynama noktasına getirip patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika kısık ateşte haşlayın.
  • Ardından kabakları ekleyip tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
  • Tereyağını geniş bir tavada eritip ince dilimlenmiş taze soğanları renkleri solana kadar kavurun, ardından ince kıyılmış dereotunu ve haşlanmış sebzeleri ekleyin.
  • Tavayı ateşten alıp ekşi kremayı ilave edin. Tavayı yeniden ateşin üzerine koyup ılıyana kadar ısıtın.
  • Tuz, karabiber ve konserve mısır serperek ılık olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
3.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Rafet İnce
Rafet İnce
NG Grup Gastronomi Direktörü
Asya Salatası Tarifi
25 Dakika
2 Kişilik
15B Görüntüleme
Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Izgara Şeftalili Yaz Salatası Tarifi
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Kinoalı Brüksel Salatası Tarifi
4B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.