Kısık Ateş
Tarif

Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi

Patatesli ekşi kremalı kabak salatası nasıl yapılır?
30 Dakika
6-8 Kişilik
Salata Tarifleri
Tencere
Patatesli Ekşi Kremalı Kabak Tarifi
Paylaş
  • 12B
  • 78
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
400 g bebek yeşil ve sarı kabak
400 g bebek patates
5 g toz şeker
tuz&karabiber
75 g Pınar Tereyağı
Pınar
2 demet taze soğan
1 demet dereotu
300 g Pınar Ekşi Krema
Pınar
50 g konserve mısır

Nasıl Yapılır?

  • Yeşil kabak, sarı kabak ve patatesleri aynı boyutlarda doğrayın.
  • Patatesleri bir tencereye alıp üzerini kaplayacak kadar su ilave edin, toz şeker ve tuz serpin.
  • Tencereyi kaynama noktasına getirip patatesler yumuşayana kadar yaklaşık 10-12 dakika kısık ateşte haşlayın.
  • Ardından kabakları ekleyip tüm sebzeler yumuşayana kadar haşlayıp süzün.
  • Tereyağını geniş bir tavada eritip ince dilimlenmiş taze soğanları renkleri solana kadar kavurun, ardından ince kıyılmış dereotunu ve haşlanmış sebzeleri ekleyin.
  • Tavayı ateşten alıp ekşi kremayı ilave edin. Tavayı yeniden ateşin üzerine koyup ılıyana kadar ısıtın.
  • Tuz, karabiber ve konserve mısır serperek ılık olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
3.0
1 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Salata Tarifleri Tarifleri

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
BTA Yiyecek&İçecek Hizmetleri - Chef
Meyveli Semizotu Salatası Tarifi
24B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Hardallı Çiğ Enginar Salatası Tarifi
12B Görüntüleme
Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
Yoğurtlu Cevizli Şalgam Salatası Tarifi
35B Görüntüleme

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.