Karpuz Kabuğu Turşusu Salatası Tarifi
- 3B
- 26
- Kaydet
Malzeme Listesi
Nasıl Yapılır?
- 1Karpuz Kabuğu Turşusu için: Karpuz kabuklarının dış yeşil kısımlarını meyve soyma aleti veya bir bıçakla temizleyin. Kalan kabukları inceltin ve çubuklar halinde doğrayıp steril bir kavanoza alın.
- 2Üzüm sirkesi, su, tuz, bal ve kişniş tohumlarını bir kapta karıştırın. Bu karışımı kavanoza dikkatlice dökün. Aralarına doğranmış acı biberi yerleştirin. Kavanozun kapağını sıkıca kapatıp, buzdolabında 2-3 gün bekletin. Kabuklar yumuşayınca karpuz turşusu hazır demektir.
- 3Salata için: Geniş bir kaba; doğranmış karpuz kabuğu turşusunu, ince doğranmış kırmızı biberi, doğranmış taze kişnişi, zeytinyağını, tuzu, limon kabuğu rendesini ve son olarak ekşi kremayı alıp güzelce karıştırın.
- 4Hazır olan salatayı servis kasesine alın. Üzerini rendelenmiş limon kabuğu, ince dilimlenmiş kırmızı biber, taze kişniş yaprağı ve çörek otuyla süsleyerek servis edebilirsiniz.
Püf Noktası
*Tarif videoma, Kısık Ateş TV (YouTube) kanalından ulaşabilirsiniz.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Benzer Salata Tarifleri
Yorumlar (4)
CİTRULLİNE (Karpuz kabuğunda bulunan bir aminoasittir)Sitrülin görevleri başında üre döngüsünde vücudu zararlı bileşiklerden koruması gelir. Diğer amino asitlerden farklı olarak bu amino asit vücutta proteinlerin yapımı için kullanılmamaktadır. Üre döngüsü vücuttaki amonyağın vücuttan uzaklaşmasını sağlar. Bu döngünün son ürünü üredir. Sitrülin ayrıca kan damarlarının genişlemesine yardımcı olur. Bu da kan akışını hızlandırır. Kas yapımında da rol oynayabilir. Yorgunluk miktarının azalmasını sağlar. ATP seviyesini artırır. Yıpranan kasların oranımı sitrülin sayesinde daha kısa sürede gerçekleşebilir.