add-circle-outlineaddarrow-downarrow-leftarrow-rightarrow-upbookmark-filledbookmarkcancelcaret-rightchat-bubblecheck-circlecheckcheckbox-marked-circle-outlinechef-hatcircle-filledclocheclosecloud-uploadcoffeecomment-question-outlinecomment-write-outlinecookiedownloadediteventexitfacebookfoodfrying-panheart-filledheart-outlinehelp-outlineinfo-outlineinfoinstagramkey-pointkeyboard-arrow-downkeyboard-arrow-leftkeyboard-arrow-rightkeyboard-arrow-upkisik-atesloading-3-quarterslocation-pin-filledlocation-pinmapmenumore-horizmore-vertnotifications-outlineperson-addpersonpictureplacesquestionquote-leftquote-rightreciperemovereplyschedulesearchsettingssharestartwitterverifiedvideocamwarningyoutube-play
Tarif

Sütlü İncir Tatlısı

Sütlü incir tatlısıyla herkesin damaklarına dokunacak, hafızalarına yer edeceksiniz! Son derece denemeye değer bu hafif ve leziz tatlıyı yoksa siz hala denemediniz mi?
45 Dakika
10-12 Kişilik
Sütlü
Tencere

Malzeme Listesi

125 g Pınar Tereyağı
Pınar Ürünü
140 g un
210 g toz şeker
1 l Pınar Süt
Pınar Ürünü
125 g Pınar Krem Şanti (ara katman için)
Pınar Ürünü
200 ml Pınar Süt (ara katman için)
Pınar Ürünü
250 g hindistancevizi
10 adet kuru incir (içi için)
100 ml su (içi için)
32 g toz şeker (içi için)
250 g kıyılmış iri ceviz (içi için)

Nasıl Yapılır?

  • Bir tencerede tereyağını eritin ardından unu ilave edin ve kokusu çıkıp kıvam alana kadar kavurun.
  • Karışımın üzerine 1 l sütü çırparak ilave edin. Kaynama noktasındayken 200 g toz şekeri de ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
  • Karışım muhallebi kıvamına geldiğinde ocağın altını kapatın. 5 dakika dinlendirdikten sonra, 15 dakika boyunca mikser ile çırpın.
  • Bir tepsiye bolca hindistancevizi serpin ve hazırlanan muhallebi karışımını tabanı kaplayacak şekilde yayın. Tepsiyi buzdolabına yerleştirin ve en az 5 saat dinlendirin.
  • Ayrı bir yerde doğranmış kuru incir, 32 g toz şeker ve 100 ml suyu bir tencereye ilave edin ve suyunu çekene kadar pişirin.
  • Kıyılmış iri cevizleri de karışımın üzerine ilave ederek karıştırın.
  • Bir karıştırma kabında 125 g toz krem şanti ile 200 ml sütü kıvam alana kadar çırpın.
  • Hazırladığınız kremayı, buzdolabında dinlendirilmiş tatlının üzerine sıvayın. Eşit ölçülerde dilimlere ayırın ve incirli karışımı dilimlere denk gelecek şekilde tatlının üzerine ilave edin.
  • Tatlıyı incir karışımı içte kalacak şekilde katlayarak veya rulo yaparak servis edebilirsiniz.
Oytun Dağlı
Oytun DağlıYaşar Birleşik Pazarlama - Ürün Geliştirme Demo Şefi
Paylaş

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Yorum Yaz
Yorum bırakmak için önce giriş yapın

Benzer Tarifler

Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Puding
15 Dakika
4-6 Kişilik
Kısık Ateş
Kısık AteşModeratör
Bademli Ekşi Kremalı Sütlaç
35 Dakika
4-6 Kişilik