Kısık Ateş
Tarif

Fıstıklı Güllaç Tarifi

Ramazan ayına özel: nefis güllaç tarifi! Güllaç nasıl yapılır? Fıstıklı güllaç yapımı ve püf noktaları...
35 Dakika
4-6 Kişilik
Sütlü Tatlı Tarifleri
Pişirilmez
Fıstıklı Güllaç Tarifi
Paylaş
  • 151B
  • 258
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
600 ml Pınar Süt
Pınar
200 g toz şeker
25 ml gül suyu
200 g güllaç yaprağı
200 g file Antep fıstığı
süslemek için nar ve kırık Antep fıstığı

Nasıl Yapılır?

  • Süt ile şekeri kaynatın ve ılımaya bırakın. İçerisine gül suyu ekleyin ve karıştırın.
  • Güllaç yapraklarının yarısını sütlü karışımla ıslatıp tepsiye yayın.
  • Yaprakların üzerine file Antep fıstığı yayın.
  • Kalan yaprakları da sırasıyla sütle ıslatarak tepsiye yayın.
  • Son olarak kalan sütü en üst kata dökün ve eşit miktarda yayılmasını sağlayın.
  • Buzdolabında en az 2-3 saat dinlendirin.
  • Servis etmeden önce ayıklanmış nar taneleri ve Antep fıstığı ile süsleyin.

Püf Noktası

*İsteğe bağlı olarak kırık ceviz kullanabilirsiniz.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Eyüp Kemal Sevinç
Eyüp Kemal Sevinç
EKS Mutfak - Kurucu Şefi
5.0
2 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Tatlı Tarifleri

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
Umm Ali Tatlısı Tarifi
50 Dakika
2-4 Kişilik
64B Görüntüleme
Cennet Hurmalı Muhallebi Tarifi
41B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Kolay Bademli Keşkül Tarifi
35 Dakika
2-4 Kişilik
15B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Esra Tokat
· 15.07.2022

Yumy yumy bayıldım 😋😋😍😍 ellerine sağlık şefim çooook güzel görünüyor 🌟

Uzman Eyüp Kemal Sevinç bu yorumu beğendi
Eyüp Kemal Sevinç
· 18.07.2022

Çok teşekkürler, afiyet olsun 🤩