Paylaş
- 12B
- 129
- Kaydet
Malzeme Listesi
Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
1 adet yumurta
10 g tuz
280 g un
İç Harcı için:
500 g ıspanak veya Ege otları
1/2 adet yeşil elma
tuz&karabiber
1 adet yumurta
250 g yumuşak beyaz peynir
30 g çam fıstığı
Nasıl Yapılır?
- 1Hamuru için ilk 4 malzemeyi bir kapta karıştırıp güzelce yoğurun. Streç filme sarıp 30 dakika buzdolabında dinlendirin.
- 2Dinlenen hamuru un serpilmiş bir tezgahta merdane ile açın, içleri yağlanmış küçük tart kalıplarına uygun şekilde yerleştirin.
- 3Kabarmaması için hamurları birkaç yerinden çatalla deldikten sonra önceden ısıtılmış 175 derece fırında 20 dakika pişirin.
- 4İç harcı için; ıspanak veya dilediğiniz Ege otlarını bir tavada soteleyip ocaktan alın, tuz ve karabiber ile tatlandırın. Ardından rendelenmiş yeşil elmayı içine ekleyip karıştırın. Bu harcı soğuması için kenarda bekletin.
- 5Soğuyan harca 1 adet yumurtayı ekleyip karıştırın.
- 6Ayrı bir kasede rendelenmiş kaşar peyniri ve beyaz peyniri iyice karıştırıp bir sıkma torbasına aktarın.
- 7Pişirdiğiniz hamurları soğuduğunda içlerine otlu harcı paylaştırın.
- 8Üzerine peynirli karışımı sıkın, çam fıstıkları serpiştirin.
- 9Tekrar fırında üzerleri kızarana kadar yaklaşık 10 dakika pişirin. Daha sonra ızgara telinin üzerinde soğuması için bekletin ve servis edin.
Püf Noktası
*10 cm'lik tart kalıbı kullanmak uygundur.
Pınar logosuna tıkla! Hemen sipariş ver!
300’den fazla Pınar lezzeti PınarOnline’da!
Daha fazlası var onda.


Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
0.0
0 Değerlendirme
Tarifi değerlendirmek ister misiniz?
Benzer Pasta Tarifleri
Yorumlar
Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.