Kısık Ateş
Tarif

Milk Tart Tarifi

Benim çok severek yaptığım tart tariflerinden biridir. Milk Tart nasıl yapılır?
60 Dakika
6-8 Kişilik
Tart Tarifleri
Tencere, Fırın
Milk Tart Tarifi
Paylaş
  • 21B
  • 240
  • Kaydet

Malzeme Listesi

Ölçü Birimleri Dönüştürme Tablosu için tıklayın
170 g Pınar Tereyağı
Pınar
1 adet yumurta sarısı
100 g pudra şekeri
120 g un
10 g toz vanilya
Kreması için:
220 ml Pınar Süt
Pınar
1 adet çubuk tarçın
3 adet yumurta
100 g toz şeker
60 g un
1 paket Pınar Vanilyalı Puding
Pınar
Üzeri için:
toz tarçın

Nasıl Yapılır?

  • Fırını 190 dereceye ayarlayın.
  • Tart hamuru için; oda sıcaklığında tereyağı, yumurta sarısı, pudra şekeri, un ve vanilyayı bir karıştırma kabına alın. Tereyağının çok fazla erimesine izin vermeden hızlıca yoğurun. Dilerseniz içine fındık fıstık karışımı ekleyip homojen hale gelen hamuru streç filme sarın ve dinlenmesi için 30 dk. buzdolabına kaldırın.
  • Kreması için; süt ve çubuk tarçını bir tencerede kaynama noktasına gelene kadar ısıtın. Yumurtaları ve toz şekeri ilave edip karıştırın. Şeker eridikten sonra unu ilave edin. Daha sonra Pınar Vanilyalı Puding ile birleştirip karışımın özdeşlemesini sağlayın ve ocaktan alın.
  • Son olarak toz vanilyayı ekleyip karıştırın. Kremanız hazır.
  • Buzdolabından dinlenen tart hamurunu eşit olarak açıp çembere uygun şekilde yayın.
  • 190 derece fırında 20-25 dk. pişirin.
  • Pişen tart hamurunu fırından aldıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar soğutun.
  • İçerisine hazırladığınız krema karışımını yayın ve tekrar buzdolabında soğumaya bırakın.
  • Üzerini bol tarçın ile kaplayıp dilimleyerek servis edin.

Püf Noktası

*Tartı pişirdikten sonra kremasını komple içine koyacağımız için 18 cm’lik yüksek çember kullanmanızı öneririm.
*Soğuk olarak servis edin.

Hemen Tıkla, Alışverişe Başla!

PınarOnline’da ilk siparişine özel 150 TL indirimi ve avantajlı kampanyaları kaçırma!

Gülçin Kaya
Gülçin Kaya
Pınar - Demo Şefi
0.0
0 Değerlendirme

Tarifi değerlendirmek ister misiniz?

Benzer Pasta Tarifleri

Özden Yılmaz
Özden Yılmaz
Beykent Üniversitesi Öğretim Görevlisi - Gastromedya/Gourmet&Styling Kurucu Ortağı
Beyaz Çikolatalı Bademli Tart Tarifi
16B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Meyveli Galetteler Tarifi
65 Dakika
6-8 Kişilik
6B Görüntüleme
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Kıvırcık Şef 〡 Vildan Tünay
Pasta Şefi & Dijital İçerik Üreticisi
Narlı Tart Tarifi
65 Dakika
4-6 Kişilik
9B Görüntüleme

Yorumlar (2)

Sibel Alaca
· 30.06.2020

Keşke ölçüleri gram üzerinden vermeseniz çok zor oluyor 🙏

Gülçin Kaya
· 02.07.2020

Malzeme listesinin üzerinde yer alan ölçü birimleri dönüştürme tablosundan yararlanabilirsiniz.