Tolgacan Gürsoy
Tolgacan Gürsoy
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi

Hakkında

Yaşar Üniversitesi- Gastronomi ve Mutfak Sanatları 3.sınıf öğrencisi


Okul Bilgileri

Yaşar Üniversitesi - Gastronomi Ve Mutfak SanatlarıEylül 2018
Tolgacan Gürsoy
Tolgacan Gürsoy
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

Vişneli Beyaz Çikolatalı Browni
Malzemeler:
90 gr Eritilmiş tereyağı
300 gr bitter çikolata
150 gr toz şeker
3 adet yumurta
1 çay kaşığı vanilya / 1pkt vanilin
140 gr un
1 tutam tuz
1-2 paket beyaz çikolata
6-7 adet dondurulmuş vişne

90 gr tereyağı kısık ateşte eritilir. Beyaz beyaz olan süt köpükleri alınır ve 300 gr oda sıcaklığında bekletilmiş bitter çikolatalar atılır ve kısık ateşte eritilir. Karıştırılarak eritilir.
150 gr şeker, 3 yumurta, vanilya/vanilin bir kasede çırpılır. Eritilen çikolata azar azar eklenir ve karıştırılır.
140 gr un ve bir tutam tuz azar azar eklenerek karıştırılır. Yoğun kıvama gelince yağlanmış tepsiye-borcama bir kısmı eklenir.Beyaz çikolatayı yerleştirildikten sonra geri kalan çikolatalı karışım dökülür, dondurulmuş vişne eklenir ve fırına verilir. 150 derecede 30 dakikada pişmesi yeterlidir.

user feed images
Tolgacan Gürsoy
Tolgacan Gürsoy
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

Dana Kuşbaşılı Enginar Yemeği:
4 adet Enginar (göbeği ve iç yaprakları)
360 Dana kuşbaşı
70 gr soğan
Yarım limon suyu
2 gr tuz
2 gr karabiber.
600 ml su
1 çay bardağı Zeytinyağı
Yapılışı:
-Dış yaprakları alınan enginarların göbeği ve içteki sarı yaprakları doğranır ve limonlu suda bekletilir.
-Kuşbaşı et suyunu salıp çekene kadar pişirilir - Suyu çektikten sonra zeytinyağı eklenir ve kavrulur. Soğan eklenir ve kavrulmaya devam edilir.
-Enginarlar süzülür sudan geçirilir. Düdüklü tencereye ilave edilir. Karıştırılarak pişirilmeye devam edilir.
-Tuz, karabiber, su, limon suyu ilave edilir. Tencerenin kapağı kapatılır, düdüğü indirdikten sonra 20 dakikada düdüklü tencerede kısık ateşte pişirilir.
-Düdüklü tencerenin kapağı açılacak duruma geldikten sonra açılır ve sıcak servis edilir.

user feed images
Tolgacan Gürsoy
Tolgacan Gürsoy
Gastronomi ve Mutfak Sanatları Öğrencisi
3 yıl önce

Enginar Yaprağı Dolması:
625 gr Enginar Yaprağı
İç harcı için:
300 gr pirinç
100 gr kuru soğan
Yarım çay bardağı zeytinyağı
8 gr dereotu
8 gr maydanoz
2 gr tuz
2 gr karabiber
Yapılışı:
-Enginarın dış yaprakları ayıklanır.
-Ayıklanan yapraklar güzelce yıkanır.
-İç harcı için, pirinç yıkanıp temizlendikten sonra zeytinyağı, soğan, dereotu, maydanoz, tuz ve karabiber eklenip karıştırılır.
-Yıkanarak temizlenen enginar yapraklarının içlerine doldurulur ve tencereye dizilir.
-Dolmalar dizildikten sonra biraz sıvıyağ, yarım limonun suyu ve dolmaların üstünü geçene kadar su ilave edilir. Dolmaların üstüne bir tabak konarak pişirilmeye başlanır
-1 saat boyunca kısık ateşte pişirilir. Piştikten sonra biraz dinlendirilir. Dinlendirildikten sonra servis edilir.

user feed images
user feed images