Tuğçe Evrim Yılmaz
Tuğçe Evrim Yılmaz
Aşçı

Hakkında

Lezzetli bulduğum ve yapmaktan keyif aldığım tariflerimi sizlerle paylaşacağım.

2 yıl önce

PANCAR SULU KUSKUS SALATASI
MALZEMELER
2 su bardağı doğal pancar suyu
1 su bardağı kuskus
4-5 dal roka
Kırmızı soğan
Tuz
SOS İÇİN
Limon (Suyu sıkılır)
Nar Ekşisi
Sumak
Karabiber
Pul biber
Zeytinyağı
HAZIRLANIŞI
Pancar suyunu kabuğuyla birlikte haşladığınız pancardan elde edebilirsiniz.
Bir tencereye pancar suyu,tuz ve kuskus koyulur,kuskus yumuşayana kadar pişirilir. Suyunu çekerse pancar suyu ilavesi yapabilirsiniz.Pişen kuskuslar süzülerek soğumaya bırakılır.
Roka istenilen incelikte doğranır.
Kırmızı soğan piyaz doğranır.
Küçük bir kapta sos için malzemeleri karıştırılır.
Bir kapta kuskus, kırmızı soğan ,roka ve sos karıştırılır.Servis edilir.

user feed images
3 yıl önce

Meze severleriçinlezzetlitarif. 👌
İç Bakla Humusu
Malzemeler
500 gr bakla
1 adet limon
Zeytinyağı
Tuz
Karabiber
3-4 diş sarımsak
2-3 kaşık tahin
Hazırlanışı
Baklalar haşlanır . Soğumadan kabukları ayrılır,içi alınır.Limonun suyu sıkılır. Tüm malzemeler robata koyulur,robotta çekilir. İstenen tat ve kıvama göre malzeme ayarlanır.

user feed images
3 yıl önce

Acı severler için güzel bir tarif .Atom mezesi.👌
ATOM MEZESİ
MALZEMELER
5-6 adet kuru acı kırmızı biber
1 kase süzme yoğurt ( koyu kıvamda yoğurtta olabilir)
2 diş sarımsak
Yarım yemek kaşığı tereyağı
1-2 yemek kaşığı sıvı yağ
Bir tutam kırmızı toz biber
Bir tutam tuz
HAZIRLANIŞI
Sarımsak ezilir. Yoğurt çırpılır vekremsi bir kıvam elde edilir. Biber küçük doğranır. Bir kapta tuz, sarımsak ve yoğurt karıştırılır. Servis tabağına alınır.Tereyağı tavada eritilir,sıvı yağ ve biberler koyulur, kırmızı toz biber koyulur, 3-4 dakika pişirilir. Bu karışım servis tabağındaki yoğurt üzerine koyulur.

user feed images