Bu mesleğe yeni başlayan biri olarak neler tavsiye edersiniz önerileriniz nelerdir ve ilk aldığımızbıçağınmarkalı olması önemli midir
Merhaba;Kararlı, istikrarlı, ahlaklı ve çalışkan olman dışında bir tavsiyede bulunamam şartlar ve koşullar insandan insana değişir. Ama bu prensiplerden vazgeçmezsen sonunda başarılı olacağına eminim.İlk kullandığın bıçağın markalı olmasından öte senin için uygun olması çok daha önemli.
Kullandığınız şef bıçağı markasını öğrenebilirmiyim
Merhaba;Birden fazla marka bıçak kullanıyorum. Farklı farklı markaların kendi elime uygun olanını tercih ediyorum.Ama sana basit düzeyde başlayabileceğin global marka bıçakları önerebilirim.
Yurtdışı Taze makarna tariflerinde tercih edilen "00" unun Türkiye'de muadili un nedir?
Durum buğday unu tercih ediyorum ben
Taze Makarna hamuruna eklenen tuzun cinsi önemli mi? Terci edilen tuz hangisidir?
çekilmiş deniz tuzu veya kaya tuzu kullanabilirsiniz.
Şefim merhaba ,Gastronomi okur iken çalışmak zor olur mu? Yoksa sadece yazları mı çalışılmalı? vize /final haftasında tolerans gösterilir miçalışır iken?
Bence şartların doğrultusunda mümkün olduğunca çalışmakta fayda var. vize final konusunda okulun ve çalışacağın işletmeyle konuşursan belki yardımcı olurlar.
Stajyerlikten mutfak şefliğine -4- ü yazmayı düşünüyor musunuz? Bir de instagram da mesajıma bakar mısınız ? 😅
bilmem sanırım o yazı dizisini ilerleyen zamanda bir kitaba çevirebilirim :)
Taze Makarna hamuru yapımında yumurtanın cinsi, sarısın rengi ve ısısının (oda sıcaklığı veya buz dolabı) önemi var mı?
yumurtanın taze olması kafi, sarı un durum buğdayı veya irmik unu kullanabilirsin ve evet unun cinsi önemli, ısı hamurun kıvamına etki eden bir faktör o yüzden yoğurma aşamasında avuç içi ısısı yüksek olmalı.
Kesilmiş taze makarnanın saklama koşulları ve süresi nedir?
kesilmiş makarnayı bir süre kuruması için açık alanda bırakmalı kuruduktan sonrada porsiyonlayıp saklamalısın. içersinde yumurta olduğu için 1 hafta içinde tüketmende fayda var.
Taze Makarna hamurunun kıvamının doğru olduğunu nasıl anlayabiliriz?
Reçeteli yapmakta fayda var bu sayede kıvamını ayarlamak için doğru miktarda ürün kullanmış olursun. Mermer tezgah tercih etmen daha doğru olur ve tek seferde çok porsiyon yoğurmak hem seni zorlar hemde yeteri kadar hamuru çeviremezsin.