Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Zennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
Uzmana Sor

Soru Sormak İçin Üye Olmalısın

Hemen üye olarak uzmanlara dilediğin soruyu sorabilirsin.

24 Kasım 2020

Bu mesleğe yeni başlayan biri olarak neler tavsiye edersiniz önerileriniz nelerdir ve ilk aldığımızbıçağınmarkalı olması önemli midir

Merhaba;Kararlı, istikrarlı, ahlaklı ve çalışkan olman dışında bir tavsiyede bulunamam şartlar ve koşullar insandan insana değişir. Ama bu prensiplerden vazgeçmezsen sonunda başarılı olacağına eminim.İlk kullandığın bıçağın markalı olmasından öte senin için uygun olması çok daha önemli.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
19 Kasım 2020

Kullandığınız şef bıçağı markasını öğrenebilirmiyim

Merhaba;Birden fazla marka bıçak kullanıyorum. Farklı farklı markaların kendi elime uygun olanını tercih ediyorum.Ama sana basit düzeyde başlayabileceğin global marka bıçakları önerebilirim.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
03 Mayıs 2020

Yurtdışı Taze makarna tariflerinde tercih edilen "00" unun Türkiye'de muadili un nedir?

Durum buğday unu tercih ediyorum ben

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
03 Mayıs 2020

Taze Makarna hamuruna eklenen tuzun cinsi önemli mi? Terci edilen tuz hangisidir?

çekilmiş deniz tuzu veya kaya tuzu kullanabilirsiniz.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
03 Mayıs 2020

Şefim merhaba ,Gastronomi okur iken çalışmak zor olur mu? Yoksa sadece yazları mı çalışılmalı? vize /final haftasında tolerans gösterilir miçalışır iken?

Bence şartların doğrultusunda mümkün olduğunca çalışmakta fayda var. vize final konusunda okulun ve çalışacağın işletmeyle konuşursan belki yardımcı olurlar.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
04 Mayıs 2020

Stajyerlikten mutfak şefliğine -4- ü yazmayı düşünüyor musunuz? Bir de instagram da mesajıma bakar mısınız ? 😅

bilmem sanırım o yazı dizisini ilerleyen zamanda bir kitaba çevirebilirim :)

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
03 Mayıs 2020

Taze Makarna hamuru yapımında yumurtanın cinsi, sarısın rengi ve ısısının (oda sıcaklığı veya buz dolabı) önemi var mı?

yumurtanın taze olması kafi, sarı un durum buğdayı veya irmik unu kullanabilirsin ve evet unun cinsi önemli, ısı hamurun kıvamına etki eden bir faktör o yüzden yoğurma aşamasında avuç içi ısısı yüksek olmalı.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
03 Mayıs 2020

Kesilmiş taze makarnanın saklama koşulları ve süresi nedir?

kesilmiş makarnayı bir süre kuruması için açık alanda bırakmalı kuruduktan sonrada porsiyonlayıp saklamalısın. içersinde yumurta olduğu için 1 hafta içinde tüketmende fayda var.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
03 Mayıs 2020

Taze Makarna hamurunun kıvamının doğru olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Reçeteli yapmakta fayda var bu sayede kıvamını ayarlamak için doğru miktarda ürün kullanmış olursun. Mermer tezgah tercih etmen daha doğru olur ve tek seferde çok porsiyon yoğurmak hem seni zorlar hemde yeteri kadar hamuru çeviremezsin.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
03 Mayıs 2020

Taze makarna hamuru oda sıcaklığında mı, buz dolabında mı dinlendirilmeli?

Merhaba Ahmet. Buz dolabında dinlendirmek daha doğru olacak ve en az 24 saat

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
15 Ekim 2019

Alper Bey iyi günler. Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Gastronomi ve Mutfak Sanatları bölümü ikinci sınıf öğrencisiyim Zennup'ta 2020 yazında staj yapmak istiyorum. Başvuru yapabileceğim bir yer veya cv gönderebileceğim bir e-posta adresi var mı?

Alper merhaba, bu konuyla ilgili cv'ni info@zennup.com.tr adresine yollayabilirsin.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
08 Mart 2019

Merhaba Şefim. Ben Mengen Gastronomi ve Mutfak Sanatları 2. sınıf öğrencisiyim. Ömür Akkor'un okulumuzda vermiş olduğu bir konferans da kendisine yaz için iş başvurusu nasıl yapacağımızı sordum size yönlendirdi. Gerekli şartlar nelerdir bilgi almak istiyordum.

Merhaba Havva;Bu konuyla ilgili cv'ni info@zennup.com.tr adresine yollayabilirsin.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
16 Mart 2019

Mrblar Alper Bey.Benim kizim 4 yasinda ona uygun saglikli vitamin deposu corba tarifleriniz var midir eklerseniz sevinirim simdisen teşekkür ediyorum size....

Merhabalar Aylin hanım;Küçük için mevsimsel bütün sebzelerden dönemsel olarak faydalanarak çorba yapmanız mümkün, yaptığınız çorbalarda et suyu veya sebze suyu kullanmanız yapacağınız çorbanın kalitesine doğrudan etki edecektir. Küçük çocukların tat alma hücrelerinin 5 yaşına kadar geliştiği öne sürülmektedir. Bu yüzden asitli sebzelerden ve baharattan uzak durmanızı tavsiye ederim.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
17 Mart 2019

Merhabalar benimde ev yemekleri yerim var yemkler lezzeyli ama fazla guzel sunum yaoamiyorum

Merhaba Serpil hanım; artık sosyal medya ve paylaşım sayfalarındaki içerikler o kadar kapsamlı ki, biraz araştırma yaparak sunumlarınız üzerine gelişim sağlayabilirsiniz. Yada bir danışmanlık veya eğitim alabilirsiniz.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü
06 Şubat 2019

Sevmediğiniz hatta hiç tüketmediğiniz bir yemek varmı ?

Merhaba Muhammed, sevmediğim bir kaç yemek var evet ancak tüketmediğim yok. Her besinin tüketilmesi gerektiğine inanıyorum.

Alper Tuğrul ÜnlütürkZennup 1844 - Mutfak Koordinatörü