Kapak Görseli
Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
Uzmana Sor
Beyzanur Balık
Beyzanur Balık
Aşçı Adayı
24.11.2020

Bu mesleğe yeni başlayan biri olarak neler tavsiye edersiniz önerileriniz nelerdir ve ilk aldığımızbıçağınmarkalı olması önemli midir

Merhaba;Kararlı, istikrarlı, ahlaklı ve çalışkan olman dışında bir tavsiyede bulunamam şartlar ve koşullar insandan insana değişir. Ama bu prensiplerden vazgeçmezsen sonunda başarılı olacağına eminim.İlk kullandığın bıçağın markalı olmasından öte senin için uygun olması çok daha önemli.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
19.11.2020

Kullandığınız şef bıçağı markasını öğrenebilirmiyim

Merhaba;Birden fazla marka bıçak kullanıyorum. Farklı farklı markaların kendi elime uygun olanını tercih ediyorum.Ama sana basit düzeyde başlayabileceğin global marka bıçakları önerebilirim.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
03.05.2020

Yurtdışı Taze makarna tariflerinde tercih edilen "00" unun Türkiye'de muadili un nedir?

Durum buğday unu tercih ediyorum ben

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
03.05.2020

Taze Makarna hamuruna eklenen tuzun cinsi önemli mi? Terci edilen tuz hangisidir?

çekilmiş deniz tuzu veya kaya tuzu kullanabilirsiniz.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
03.05.2020

Şefim merhaba ,Gastronomi okur iken çalışmak zor olur mu? Yoksa sadece yazları mı çalışılmalı? vize /final haftasında tolerans gösterilir miçalışır iken?

Bence şartların doğrultusunda mümkün olduğunca çalışmakta fayda var. vize final konusunda okulun ve çalışacağın işletmeyle konuşursan belki yardımcı olurlar.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
04.05.2020

Stajyerlikten mutfak şefliğine -4- ü yazmayı düşünüyor musunuz? Bir de instagram da mesajıma bakar mısınız ? 😅

bilmem sanırım o yazı dizisini ilerleyen zamanda bir kitaba çevirebilirim :)

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
03.05.2020

Taze Makarna hamuru yapımında yumurtanın cinsi, sarısın rengi ve ısısının (oda sıcaklığı veya buz dolabı) önemi var mı?

yumurtanın taze olması kafi, sarı un durum buğdayı veya irmik unu kullanabilirsin ve evet unun cinsi önemli, ısı hamurun kıvamına etki eden bir faktör o yüzden yoğurma aşamasında avuç içi ısısı yüksek olmalı.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
03.05.2020

Kesilmiş taze makarnanın saklama koşulları ve süresi nedir?

kesilmiş makarnayı bir süre kuruması için açık alanda bırakmalı kuruduktan sonrada porsiyonlayıp saklamalısın. içersinde yumurta olduğu için 1 hafta içinde tüketmende fayda var.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef
03.05.2020

Taze Makarna hamurunun kıvamının doğru olduğunu nasıl anlayabiliriz?

Reçeteli yapmakta fayda var bu sayede kıvamını ayarlamak için doğru miktarda ürün kullanmış olursun. Mermer tezgah tercih etmen daha doğru olur ve tek seferde çok porsiyon yoğurmak hem seni zorlar hemde yeteri kadar hamuru çeviremezsin.

Alper Tuğrul Ünlütürk
Alper Tuğrul Ünlütürk
Natolia - Brand Chef