Blog

Balık Kokusuna Son!

Müjde! Artık bulaşıklardan çıkmayan balık kokusu kabusunuz olmayacak!

Balık Kokusuna Son!
Paylaş
  • 30B
  • 47
  • Kaydet

Sırf Bıraktığı Koku Yüzünden Balık Tüketemeyenlerden Misiniz?

Balık temizlerken, hazırlarken veya pişirirken dikkat etmeniz gereken sadece birkaç adım var. Bu adımları uygularsanız balık yapmaktan ve yemekten çok keyif alacağınız aşikar. Öncelikle seçtiğiniz balığın taze olmasına dikkat etmelisiniz. Gerçekten taze olan bir çiğ balık olabildiğince az koku yayar, bunu unutmayın!

Yine de endişeniz var ise balığınızı süte yatırabilirsiniz. (yaklaşık 20 dakika) Alternatif olarak da su ile limon suyu karışımına balığınızı yatırabilirsiniz. Bu işlemler olabildiğince balığın tadını kaybetmeden kötü kokulara sebep olan mikroplardan arınmasını sağlayacaktır. Peki pişirme ekipmanlarını kullanırken nelere dikkat etmeliyiz? 

Fırın Tepsisinden Balık Kokusu Nasıl Giderilir?

Fırında hazırladığınız balığın evde yarattığı kokuyu gidermek için tepsinize maydanoz, çay, nane, marul koyabilir, Türk kahvesi kavurmayı veya tarçın ısıtmayı deneyebilirsiniz. Bununla beraber diğer etkili yöntem defne yaprağı, çubuk tarçın ve karanfil karışımını tepsinizde bekletip yıkayabilirsiniz. Balık kokusunu gidermek için etkili yöntemlerden bir diğeri ise, içeriğinde bitkisel hammaddelerin kullanıldığı, doğal özler içeren bir sıvı bulaşık deterjanıdır. “Malodor control” yani esansıyla kötü kokuları giderme özelliğine sahip bir sıvı bulaşık deterjanı ile üstün ve etkili bir temizlik sağlayabilirsiniz.

Tavadan Balık Kokusu Nasıl Giderilir?

Tavada kızartılan balığın kokusunu, en başta önlemeye yardımcı olması için aspiratörü açmanızı öneririz. Daha sonra tıpkı fırın tepsilerine uyguladığınız gibi tavanıza da maydanoz, çay, marul, nane koyabilir, Türk kahvesi veya tarçın ısıtmayı deneyebilirsiniz. Ayrıca defne yaprağı , çubuk tarçın ve karanfil de kokuyu gidermede yardımcı olacaktır. Etkili olan yöntemlerden biri ise doğal özler içeren, bitkisel formüle sahip malodor control yani koku giderici özellikli bir sıvı bulaşık deterjanıdır. Bitkisel sıvı bulaşık deterjanlarının arasından ise hayvanlar üzerinde test edilmemiş Vegan özellikli olanlarını tercih etmenizi öneririz.

Balık Kokusu Evden Nasıl Giderilir?

Balık kokusunu en baştan önlemeye yardımcı olmak için aspiratör kullanımını önermiştik. Yemek piştikten sonrası için ise etkili bir yöntem olarak mum yakmanızı öneririz. Üstelik kokulu mumlar ile evinizi daha da güzel kokmasını sağlayabilirsiniz. Mutfak tezgahı, aspiratör, lavabo, fayanslarınız gibi bir çok yüzeyde kullanabileceğiniz bitkisel formüllü, doğal özler içeren mutfak temizleme spreylerini kullanabilirsiniz. Her zaman olduğu gibi hayvanlar üzerinden test edilmemiş Vegan özellikli bir mutfak spreyi kullanmanızı tavsiye ederiz.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Çölyak Hastalığı Nedir? Glütensiz Yiyecekler Nelerdir?

Çölyak hastalığı nedir?

60B Görüntüleme
Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör
Porselen Demek Sağlık Demektir

Porselen nedir, özellikleri nelerdir?

19B Görüntüleme
İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Balıklardaki Civa Miktarı Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Hangi balıklar zararlıdır? Kimler risk altındadır?

103B Görüntüleme