Blog

Porselen Demek Sağlık Demektir

Porselen nedir, özellikleri nelerdir?

Porselen Demek Sağlık Demektir
Paylaş
  • 19B
  • 23
  • Kaydet

Porselen Nedir?

Porselen, doğal kaynaklı hammaddelerden üretilen bir üründür. Beyazlığını kullanılan boyalardan değil; reçetesinde bulunan hammaddelerden alır. 1400°C de pişirilerek sert porselen elde edilir. Işık geçirgenliğine sahiptir ve son derece sağlıklı bir üründür.

Günümüzde porselenleri ev ve otel grubu olarak ya da sert ve yumuşak porselen olmak üzere ikiye ayırabiliriz.

Otel Grubu Porselenler (Sert Porselenler): Dünya standartlarına uygun olarak, endüstriyel amaçlı kullanılması sebebiyle daha kalın üretilmektedir. Kenar çatlamalarına karşı son derece dayanıklı ürünlerdir. Sert porselenin en önemli özelliği, bünyesinde yer alan yüksek kaolen oranı ve 1400°C gibi yüksek bir sıcaklıkta oluşan feldispat sırrıdır. Bu da sırda yüzey sertliği ve dayanıklılığı yaratmaktadır.

Ev Grubu Porselenler (Yumuşak porselenler): Görsel olarak evlerimizde sofralarımızı süsleyen daha zarif ve ince bir yapıya sahiptir. Gün ışığına tutulduğunda ışık geçirgenliği oldukça yüksektir. Bu nedenle sert porselene oranla daha az mekanik sertliği ve darbe dayanıklılığına sahiptir.

Porselenin En Önemli Özellikleri

-Porselen estetik ve zariftir.
-Sağlık ve hijyeni temsil eder.
-Lekelerden kolay arınır, temizliği kolaydır.
-Su emme özelliği çok düşüktür, bu sebeple yüzeyinde bakteri barındırmaz.

Türkiye’nin öncü porselen markası Kütahya Porselen Ege Bölge Müdürü Burak Koçoğlu, Kütahya Porselen’i şu cümlelerle anlatıyor:

“Kütahya Porselen, stratejik planında yer alan her alanda verimli bir kuruluş olmayı ve sürekli gelişmeyi, yaptığımız tüm çalışmalarda çalışanlarına ve topluma sağlıklı ve güvenli bir ortam sunarak çevrenin korunmasını ve iyileştirmeyi ilke edinmiştir. Kütahya Porselen ailesi olarak birinci önceliğimiz her daim ürünlerimizi çevreye zarar vermeyecek şekilde tasarlamak ve üretmektir. Yaptığımız ve yapacağımız tüm çalışmalarda, topluma sağlıklı ve güvenli bir ortam sunarak çevrenin korunmasına önem veriyoruz. Aynı zamanda da tüketicilerin, kurşun – kadmiyum içeren sofra eşyalarını kullanmasını önlemeye çalışıyoruz. Kurşun – kadmiyum karışımının, üretimi ucuza mal etmek amacıyla sofra eşyalarında kullanılan zehirli ağır metaller olduğu anımsatmak istiyorum. Bu etkenleri ve müşterilerimizin sağlığını düşünerek kullandığımız boyalarda kurşun – kadmiyum içermeyen boyaları tercih ediyoruz.”

Kütahya Porselen, ürün kalitesi ve müşteri odaklı satış anlayışı ile T.C. Sanayi ve Ticaret Bakanlığı tarafından verilen, “Tüketici Memnuniyetini İlke Edinen Firma Ödülü”ne layık görülen sektörün ilk markası oldu ve dünyanın 48 ülkesinde faaliyet gösteren Superbrands Grubu tarafından hazırlanan “Türkiye’nin Süper Markaları’’ arasında yerini aldı.

Kısık Ateş
Kısık Ateş
Moderatör

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Oytun Dağlı
Oytun Dağlı
Anhinga by OD - Chef de Cuisine
Çölyak Hastalığı Nedir? Glütensiz Yiyecekler Nelerdir?

Çölyak hastalığı nedir?

60B Görüntüleme
İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Balıklardaki Civa Miktarı Sağlığımızı Nasıl Etkiler?

Hangi balıklar zararlıdır? Kimler risk altındadır?

103B Görüntüleme
İlkay Gök
İlkay Gök
Dr. Öğr. Üyesi - Okan Üniversitesi Gastronomi Bölüm Başkanı
Sağlık İçin Sağlıklı Yemekler Pişirmeliyiz!

Soframızda lezzetli ve besleyici yemekler yemek için genel olarak neler yapabiliriz?

14B Görüntüleme