Blog

Seattle Kahve Gezisi

Seattle yaptığım geziler arasında ayrı bir yere sahip. Kahvenin başkenti diyebileceğim bir şehir. Gelin sizlere anlatayım.

Seattle Kahve Gezisi
Paylaş
  • 9B
  • 19
  • Kaydet

2014 yılında yapmış olduğum 5 günlük kısa seyahatimde bazı kahve dükkanlarıyla ilgili gözlemlerim oldu, bunları sizlerle paylaşmak istedim.

Seattle yaptığım geziler arasında ayrı bir yere sahip. Kahvenin başkenti diyebileceğim bir şehir. 700.000 nüfuslu bu şehirde 2016 yılı verilerine göre 843 kayıtlı kahve dükkânı var. Bunun 670 adedi bireysel, 173 tanesi ise zincir mağazalar.

Pine Street / Starbucks Cafe

Şehir merkezine geldiğimde ilk durağım Pine Street’teki Starbucks Cafe’nin ilk dükkânı oldu. 1971 yılında açılan bu dükkân hala ilk günkü konseptini korumakta. Girişte sizi bir müzisyen karşılıyor, içeride çalışan barista ve görevlilerin bazıları 25 yılını doldurmuş bu mekânda.

Seattle Coffee Works

Seattle Coffee Works’e geçiyorum. Yine Seattle’ın en işlek caddesinde yer alan bu firma kendi kahvesini kavurmakta. İçeri girdiğimde beni karşılayan barista, bende heyecan uyandıran menüye göre beni ilgili bara yönlendiriyor. Bu kafede demleme ve espresso grubu ayrı barlarda ikram edilmekte. Tabii benim seçimim hemen demleme barı oldu :) Burada gerçekten arkadaşların anlatımları ve sunumları çok başarılı. Yalın ve sade tarzları var. Kahvemi yudumlarken bir anda ilk demleme ekipmanımı almış olduğumu fark ettim :)

Stumptown Coffee Roaster

Stumptown Coffee Roaster; Seattle Coffee Work’s’’a yürüyüş mesafesi kadar yakın. Bende ayrı bir yeri var bu mekânın. En çok vakit geçirdiğim ve eğlendiğim yer diyebilirim. Stumptown Coffee Roaster girişinde sizi iyi bir barista ekibi karşılıyor; buna harika kahveleri ve leziz pastaları eşlik ediyor.

Bunlara ek olarak kavurma merkezinin de alt katta olması bana ayrı bir keyif verdi. Hemen kahvemi alıp alt kata müşteriler için ayrılan alana geçtim ve uzun bir süre kahve kavurma sürecini izledim. Kavurucu müsait zamanında benimle ve oturanlar ile ilgilenerek kavurma hakkında birçok bilgi paylaştı. Kavurma işlemi bittikten sonra eğitim alanı olarak kullanılan alanda ufak bir tadım etkinliği oldu. Burada kendileri için kavurmuş oldukları kahvelere ilişkin bilgiler ve tat profilleri anlatıldı. Daha sonra bu profiller doğrultusunda keyifle tadımlarımızı yaptık.

Starbucks Reserve

Starbucks Reserve 2014 yılında pike Street’te, Washington Convention Center’a yürüme mesafesinde kurulmuş bir cafe ve kavurma merkezi. Starbucks Reserve konsepti ile özellikle 2000 yılından bu yana gelişen 3rd wave (3. dalga kahve akımı) Starbucks’ın “ben de varım” dediği en iyi örneğidir.

Dükkândan çok kompleks diyebileceğim bu yer içinde tam teşkilatlı bir kavurma merkezi, demleme barı ve espresso barı barındırmakta. Ayrıca hediyelik Starbucks ürünleri alabileceğiniz satış noktaları ve bir pizza restoranı da mevcut. İçeride kullanılan ürünler ve ambiyans gerçekten çok etkileyici, tüm çalışanlar özenle eğitilmiş. Çalışanların yanına gittiğinizde sohbet ederken yaptığı işin tüm proseslerini ve detaylarını tek tek size anlatıyor. Daha sessiz bir ortamda kahvenizi yudumlamak isterseniz kahve bilgileri ile dolu kütüphanede vaktinizi geçirebilirsiniz.

Slate Coffe Roasters

Slate Coffe Roasters, Seattle merkeze 10 dakika uzaklıkta, 45th Street’te yer alan çok şirin bir dükkân. Müşterilerine olan ilgi çok samimi, özellikle kendilerinin sunum farklılığı ve tadım konusundaki tarzları beni bir hayli etkiledi. Daha önce birçok bira evinde de gördüğüm tadım menüsünü Slate Coffee kendi tarzında kahvede uygulamış. Tüm yöresel kahvelerle ilgili tadım yapma sansınız var. Ayrıca espresso bazlı kahveleri sütlü ya da sütsüz olarak aynı serviste deneme şansınız bulunmakta.

Nurettin Karakundakoğlu
Nurettin Karakundakoğlu
Baristocrat 3rd Wave Café & Roastery - Owner

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika’ya Giriş - Yahut Zanzibar

Bir Afrikalı’nın altınlarını çalabilirsin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini alamazsın!

14B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bulutlar Ülkesi: Uganda

Dünya’da cenneti gördün mü deseniz evet Uganda’da gördüm derim...

16B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kısa Bir Madrid Yazısı

İnsan biraz kendini Türkiye’de sanıyor...

10B Görüntüleme