Kısık Ateş
Blog

Kısa Bir Madrid Yazısı

İnsan biraz kendini Türkiye’de sanıyor...

Kısa Bir Madrid Yazısı
Paylaş
  • 11B
  • 25
  • Kaydet

Madrid yaşayabileceğim şehirler arasına Almanya dışından giren tek Avrupa şehri. İnsan biraz kendini Türkiye'de sanıyor. İnsanların samimiyeti, güler yüzü şehri bir anda sevdiriyor. Hatta konuşmaları kulağa o kadar hoş geliyor ki sizde de hemen İspanyolca konuşma dürtüsü uyandırıyor. Bir sonraki sabah başlıyorsunuz günaydın, iyi günler, selamlar vs. demeye... Madrid ile ilgili en ilginç detay ise Avrupa'nın havasında en çok uyuşturucu olan şehri olarak bilinmesi. Bu kısmı yorumsuz geçiyorum. Şehrin gerçekten kendine has bir samimiyeti var, birçok arkadaşım için Barselona'nın yanında köy sayılsa da ben henüz Barselona'yı görmesem de ayni fikre sahip değilim.

Futbol

Sanki İspanya’nın her şeyi... Santiago Bernabeu stadı burada, yani 12 havariden biri olan Aziz Barnabas'ın stadı. Stadın sahibi de Real Madrid kulübü. Real, elit takımı aslında ismi Real olan her şey kraliyete ait ama Real Madrid artık kraliyete ait değil. Atletico Madrid ise halkın takımı. Real Madrid taraftarlarıyla arasında sınıf farkı var. Barselona, Katalanların takımı ve kendilerini Katalan milli takımı olarak görüyorlar. Atletico Bilbao, Bask Bölgesi takımı. Sadece Bask Bölgesi’nde doğmuşsanız o takımda oynayabiliyorsunuz. Onlar da Bask Bölgesi’nin milli takımı olarak anılıyorlar.

Yemekler

Tapaslar, paella ve churros bence Madrid'in olmazsa olmazları ama meşhur patatesli omletleri ve sabah kahvaltıda yedikleri domates ezmesini de yazın bir kenara... Bence her yerde ağız tadıyla yemek yenebilir çünkü zeytinyağı, domates ve diğer sebzeleri çok lezzetli tabi bu da haliyle mutfağa yansıyor.

Marcedo San Miguel

Dünya gastronomisi için önemli bir alışveriş merkezi. İspanya'ya ait satılan bütün yiyecekleri ortasına atılan masalarda istediğiniz kadar tadıyorsunuz. Her şey porsiyon olarak da adet olarak da satılıyor. Bence Madrid'in en görülesi yeri! Mutlaka birkaç öğünü burada geçirin derim.

Zeytinyağı ve Tuz

Çok lezzetli ve çok ucuz! Mutlaka bir markete uğrayıp çeşit çeşit zeytinyağı alın derim. Bir de güzel tuz çeşitleri var. Özellikle isli tuz ve siyah tuz benim favorilerim!

Müzeler

Tabii ki bir sanat şehri. Prado ve Reina Sofia en meşhur sanat müzeleri. Dali, Monet, Picasso kimden tablo ararsan burada var... Özellikle Picasso'nun Guernica'sı görülesi.

Plaza Mayor

En meşhur meydanı, genel Avrupa meydanları gibi. Ortada kilise ve tarihi dükkanlar, etrafta eski evler vs.

Ulaşım

Nüfusu 4,5 milyon. Şehirde 300 km metro, 300 km banliyö hattı var. Ulaşım pek rahat anlayacağınız.

İnşaat Sektörü

Ülkeyi son ekonomik krize sürükleyen sektör desek daha doğru olacak. Ülkenin nüfusu 45 milyon, hane sayısı 25 milyon. Türkiye'nin nüfusu 75 milyon, hane sayısı 17 milyon. Ev fazlalığını siz tahmin edin. Yanı sıra boş gökdelenler şehri de sayılabilir Madrid. Aslında çok gökdelen yok ama olanların bazılarının boş olması sanırım bu isim için yeterli.

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah

Yorumlar

Bu gönderiye henüz yorum yapılmamış.

Benzer Yazılar

Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Afrika’ya Giriş - Yahut Zanzibar

Bir Afrikalı’nın altınlarını çalabilirsin, toprağını alabilirsin, onu satabilirsin lakin mutluluğunu, gülümsemesini, samimiyetini alamazsın!

15B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Bulutlar Ülkesi: Uganda

Dünya’da cenneti gördün mü deseniz evet Uganda’da gördüm derim...

17B Görüntüleme
Ömür Akkor
Ömür Akkor
Yemek Araştırmacısı ve Seyyah
Kısa Bir İsviçre Turu

İsviçre daha önce içinden geçtiğim ama pek gezmediğim bir ülkeydi.

12B Görüntüleme