Efe Benşin
Efe Benşin
Aşçı

Hakkında

Bu kullanıcı için bir açıklama bulunmuyor.


İş Deneyimleri

FINESTOP - BaristaTemmuz 2019- Ağustos 2019
Food Stylist - FreelanceEylül 2019
Çırağan Palace Kempinski - Cook (Extra)Eylül 2019- Ekim 2019

Okul Bilgileri

İstanbul Bilgi Üniversitesi - AşçılıkEylül 2019
12 gün önceapprovedTarifi Görüntüle

Fındıklı Keşkül

MALZEMELER
* 1 litre Süt
* 1 çay bardağı iri çekilmiş Fındık içi
* 1 su bardağı Toz şeker
* 1 adet Yumurta sarısı
* 2 yemek kaşığı Hindistan cevizi
* 4 çorba kaşığı Nişasta
* 1 paket Vanilya (5 gram)

•Fındıklı keşkül yapmak için gerekli olan süt, toz şeker, yumurta sarısı, nişasta, hindistan cevizi ve çekilmiş fındık içi, tencereye koyulur.
•Tel çırpıcı yardımı ile güzelce karıştırılır.
•Elde edilen karışım ocağın üzerine alınır ve kaynayıncaya kadar sürekli karıştırarak pişirilir.
•Fındıklı keşkül kaynamaya başlayınca, üzerine vanilya ilave edilip karıştırılır ve ocaktan alınarak kaselere paylaştırılır.
•Oda ısısında soğuduktan sonra buzdolabına kaldırılarak iyice soğuması için 1-2 saat dinlendirilir.
•Üzerini fındık ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

user feed images